Середа, 26 Червня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо приймати від печії: лікуємося дарами природи

Що приймати від печії: лікуємося дарами природи

Этот материал также доступен на русском языке
Періодична печія - звичайне явище і не викликає занепокоєння. Більшість людей можуть впоратися з дискомфортом від печії самостійно, змінивши спосіб життя та прийнявши ліки, що відпускаються без рецепта.

Печія, яка виникає частіше або заважає вашому повсякденному життю, може бути симптомом більш серйозного захворювання, що потребує медичної допомоги.

Народна медицина пропонує багато способів зняття печії за допомогою лікарських трав, що не виключає необхідності консультації з лікарями.

Що приймати від печії?

НАСТІЙ ІМБИРУ

Настій рекомендується приймати при відчутті важкості в ділянці шлунка, печії, нудоті. 1 чайну ложку подрібнених кореневищ імбиру лікарського заварити 200 мл окропу, настояти 2-3 години або протягом ночі, процідити. Приймати по 2-3 столові ложки настою протягом дня.

НАСТІЙ КРОПУ

Використовувати при печії, нудоті та метеоризмі. 2-3 чайні ложки подрібнених плодів запашного кропу заварити 200 мл окропу, настояти 2-3 години, процідити. Приймати по 2-3 столові ложки 4-5 разів на день. Можна приймати порошок із плодів кропу по 2-3 г (на кінчику ножа), запиваючи теплою кип’яченою водою.

НАСТІЙ ЗОЛОТОТИСЯЧНИКА

1 столову ложку подрібненої трави золототисячника звичайного заварити 300 мл окропу, настояти 30 хвилин і процідити. Приймати по 1 столовій ложці за 30 хвилин до їди.

НАСТІЙ ЗБОРУ

Взяти по 5 г суцвіть ромашки, по 20 г листя подорожника великого і трави звіробою продірявленого. 1 столову ложку подрібненої суміші заварити 200 мл окропу, настояти до охолодження та процідити. Приймати по 1-2 столові ложки 3 рази на день.

НАСТІЙ ЗБОРУ

Радять застосовувати при болях у шлунку зі здуттям та печією. Взяти по 20 г трави деревію, звіробою продірявленого та сушениці болотної. 3 столові ложки подрібненої суміші заварити 1 літром окропу, настояти 2 години і процідити. Пити по 100 мл 4-5 разів на день.

ВІДВАР ПОЛИНУ

1 столову ложку подрібненої трави полину гіркого залити 300 мл води, довести до кипіння і кип’ятити 2 хвилини, настояти 30 хвилин і процідити. Пити по 100 мл 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

Пам’ятайте! Полин – рослина отруйна. Дотримуватись дозування! Протипоказана при вагітності та виразковій хворобі.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні