Субота, 29 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: заморську лазанню можна приготувати з кабачків із грибами – ні...

Готуємо смачно: заморську лазанню можна приготувати з кабачків із грибами – ні шматочка не залишиться

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо у вас за столом збирається велика компанія, або ви хочете приготувати обід для невеликої сім'ї на кілька днів - якраз приготувати лазанью.

Лазанья із кабачків з грибами

Лазання з кабачків з грибами – це смачна, поживна страва, яку можна сміливо віднести до дієтичного харчування. Замість звичних аркушів лазаньї ми візьмемо нарізаний на тонкі пластини кабачок.

Інгредієнти

Кабачки – 2 штуки, гриби – 500 грамів, цибуля ріпчаста – 1 штука, морква – 1 штука, часник – 2 зубчики, олія – 1 столова ложка, сметана – 100 грамів, сир моцарела – 150 грамів, сіль – за смаком, чорний мелений перець, сушений чебрець або орегано – за смаком.

 Приготування

  • Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком, моркву натерти на тертці. У сковороду налити олію, викласти овочі й готувати на середньому вогні до м’якості.
  • Гриби нарізати на тонкі пластини і додати у сковороду до овочів. Готувати, доки гриби не зменшаться у розмірі і не стануть м’якими.
  • Додати до овочів з грибами сіль, чорний мелений перець, сушений чебрець або орегано та часник, пропущений через прес. Перемішати і готувати одну хвилину, щоб спеції розкрили свій аромат.
  • До начинки додати сметану і влити 50-100 мілілітрів води, довести соус до кипіння і зняти з плити.
  • Кабачки промити і нарізати на тонкі пластини, перекласти в тарілку і посолити, залишити на 5-10 хвилин, щоб вони стали трохи м’якшими. Потім ополоснути від зайвої солі й просушити паперовими рушниками.
  • У форму для запікання викласти 1/3 частини начинки. Поверх розподілити пластини кабачка. На кабачки викласти ще частину начинки і розрівняти. Посипати 1/3 частини сиру, потім повторити шари — кабачки, начинка і сир. Останній шар – кабачки, і посипати верх рештою сиру.
  • Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готова лазанья має добре підрум’янитися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні