Середа, 26 Червня, 2024
ГоловнаРізнеЩемна ніжність наших сильних батьків: «Таточку, тільки не старій» - пісня, яка...

Щемна ніжність наших сильних батьків: «Таточку, тільки не старій» – пісня, яка не знає кордонів

Этот материал также доступен на русском языке
У третю неділю першого літнього місяця, 16 червня, в Україні відзначатиметься щорічне свято – День батька. Незважаючи на те, що це свято ми відзначаємо лише з 2019 року, воно вже стало не менш значущим, ніж День матері.

Тим більше зараз, коли багато батьків захищають незалежність країни і життя наших дітей на фронті. Співачка Наталія Май присвятила отцям «Пісню про тата», яка набула популярності й стала вдячним гімном усім батькам країни.

Наталія Май, авторка, композиторка та виконавиця пісень, заслужена артистка України, народилася в Луганській області. Любов до української пісні передалася Наталії від мами та бабусі. Вона закінчила Полтавське музичне училище, і 2000 року видала перший аудіоальбом.

Музична кар’єра Наталії Май складалася дуже успішно: в її творчому доробку кілька Гран-прі, а її пісні не раз були визнані найкращими піснями фестивалів. Так, наприклад, сталося з піснею «Мамина сорочка». У 2006 році на міжнародному фестивалі естрадної пісні «На хвилях Світязя» у місті Луцьку Наталія Май та її доньки Олеся і Станіслава не лише отримали черговий Гран-прі, а й були названі пісенним дивом України. 2011 року в Бучі на гала-концерті 11-го фестивалю «Прем’єра пісні» Наталію Май визнано «Найкращим автором пісень».

Наталія Май стала авторкою понад 800 пісень, багато які з яких стали всенародними. Крім того, її музичні та поетичні твори мають шанувальників і за кордоном. Вони є популярними серед українців Канади, Англії, Італії, Америки та інших країн світу. А в Іспанії «Мамину сорочку» навіть називають гімном української діаспори.

Пiсня про тата

Посивіли твої скроні,
Аж душа моя болить.
Нахилю в твої долоні
Голівоньку хоч на мить.

Засіяє біла хата,
Засміються рушники,
Вийде тато зустрічати,
Як у юнії роки.

Приспів:

По вербовій кладочці
У дитинство повернусь,
Із долоней татових
Чистої води нап’юсь —
І запахне м’ятою
Рідний батьківський поріг.
Тату, тату, таточку,
Тільки не старій.

Я вдивлюсь в твоє обличчя,
В очі лагідні твої,
І, здається, там курличуть
Беззахисні журавлі.

Посідаємо близенько
Де любисточок росте,
Тату, таточку рідненький,
В тебе серце золоте.

Приспів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні