Однак, як кажуть дієтологи, не всі спеції поєднуються між собою, а іноді при неправильному використанні вони можуть нашкодити нашому здоров’ю, зокрема шлунку.
Для м’яса – червоний, чорний, запашний перець або гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля, орегано.
Для птиці — чебрець, майоран, розмарин, шавлія, базилік.
Для риби – лавровий лист, білий перець, імбир, запашний перець, цибуля, коріандр, перець чілі, гірчиця, кріп, чебрець.
Для капусти – коріандр, фенхель, кумін, насіння чорної гірчиці.
Для картоплі – коріандр, куркума.
Для бобових — кумін, імбир, перець, лавандова м’ята і коріандр.
Для рагу – червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика.
Для гриля — червоний перець, запашний перець, кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх та мускатний цвіт, кмин, імбир, перець чілі.
Для маринадів – лавровий лист, ялівець (ягоди додають в маринади при приготуванні м’яса та риби), гілки кропу з бутонами, квітками або насінням.
Для соків, компотів – кориця, гвоздика, імбир, бодян, кардамон.
Для паштетів – білий перець, кориця, імбир, лавровий лист, гвоздика, кориця, бодян, імбир, кардамон.
Для випічки – гвоздика, кориця, бодян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль.
Спеції зазвичай додають у їжу в процесі приготування. Що ж до приправ (крім сухих сумішей), то їх використовують для покращення смаку готової страви.
У ПриватБанку запустили нововведення, яке значно спрощує процес переказу коштів. Як парцюватиме нова функція -…
Навіть після миття холодильника неприємний запах залишається? Розповідаємо, як його позбітися.
У 2025 році право вийти на пенсію у 60 років мають ті, хто набув щонайменше…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…