Раніше ми розповідали, як приготувати молоду картоплю, запечену з сиром, а також рекомендували ввести в літнє меню молоду картоплю в медовому соусі: так картоплю ви ще не готували.
Теплий салат з молодою картоплею та беконом
Інгредієнти
Молода картопля – 1 кілограм, цибуля – 1 штука, оцет – 2 столові ложки, вода – 2 столові ложки, рослинна олія – 1 столова ложка, зерниста гірчиця – 1 столова ложка, цукор – ½ чайної ложки, бекон або копчені ковбаски (можна сало), зелена цибуля та сіль – за смаком.
Приготування
- Промити картоплю, зняти шкірку і розрізати бульби навпіл.
- Викласти овоч у сковороду і на середньому вогні під кришкою обсмажити до готовності. Картопля має легко проколюватися.
- Перекласти її на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.
- Також у сковороді на середньому вогні обсмажити бекон або нарізані ковбаски близько 8-10 хвилин. Коли з’явиться хрустка скоринка, перекласти на тарілку, застелену паперовим рушником.
- На жирі, що залишився в сковороді, злегка обсмажити дрібно нарізану цибулю.
- Додати оцет, воду, олію, гірчицю та цукор. Перемішати, довести суміш до кипіння, зняти з вогню і приправити сіллю та перцем.
- Викласти в миску для салату картоплю, бекон (ковбаски) і рубану зелену цибулю, що злегка остигнула.
- Полити гірчичною заправкою і перемішати.