Напевно, тому кабачки вважаються корисною їжею для людей похилого віку. Причому вживати їх можна в будь-якому вигляді – смаженому, вареному, запеченому.
Кабачки містять вуглеводи, цукор, харчові волокна, білок та вітаміни A, С, К, а також майже весь спектр вітамінів групи В – В1, В2, В3, В5, B6, В9. Крім того, кабачки багаті на залізо, магній, марганець, фосфор, калій, цинк.
У кабачках знаходиться мало клітковини, тому вони не подразнюють кишечник, здатні пов’язувати токсичні речовини і виводити їх з організму, мають протиалергічну дію. Кабачки також містять ферменти, які допомагають переводити білок у розчинний стан, що важливо для людей з хворою печінкою. Кабачки допомагають боротися зі склерозом і передчасним старінням організму, знижувати небезпеку набряків.
Кабачковий сік заспокоює нерви і покращує сон, а відвар квіток допомагає при лікуванні гнійних ран. Як вважають вчені, харчові волокна, які містяться в кабачках, є профілактичним засобом злоякісних пухлин прямої кишки. Також кабачки корисні тим, хто страждає на ожиріння, оскільки вони створюють відчуття ситості.
Найкориснішими є молоді кабачки.Шкірку з них знімати не потрібно, тому що вона містить багато активних речовин. Такі ж властивості, як кабачки, мають цукіні і патисони.
Розгляньмо категорії, яким обов'язково потрібно реєструватися платником ПДВ. Та які дані й документи потрібні.
6 жовтня очікуються дощі у більшості центральних, західних та північних областях України, у східних та…
Якою сили будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Ароматизація просторів - це не тільки спосіб покращити атмосферу та усунути неприємні запахи, але й…
Вихід на пенсію повинен бути тоді, коли ви нарешті подорожуєте, проводите час із сім'єю та…
Елегантний, але дуже простий рецепт салату з грушами, чудово підходить для вечері чи обіду. Це…