raw zucchini
Напевно, тому кабачки вважаються корисною їжею для людей похилого віку. Причому вживати їх можна в будь-якому вигляді – смаженому, вареному, запеченому.
Кабачки містять вуглеводи, цукор, харчові волокна, білок та вітаміни A, С, К, а також майже весь спектр вітамінів групи В – В1, В2, В3, В5, B6, В9. Крім того, кабачки багаті на залізо, магній, марганець, фосфор, калій, цинк.
У кабачках знаходиться мало клітковини, тому вони не подразнюють кишечник, здатні пов’язувати токсичні речовини і виводити їх з організму, мають протиалергічну дію. Кабачки також містять ферменти, які допомагають переводити білок у розчинний стан, що важливо для людей з хворою печінкою. Кабачки допомагають боротися зі склерозом і передчасним старінням організму, знижувати небезпеку набряків.
Кабачковий сік заспокоює нерви і покращує сон, а відвар квіток допомагає при лікуванні гнійних ран. Як вважають вчені, харчові волокна, які містяться в кабачках, є профілактичним засобом злоякісних пухлин прямої кишки. Також кабачки корисні тим, хто страждає на ожиріння, оскільки вони створюють відчуття ситості.
Найкориснішими є молоді кабачки.Шкірку з них знімати не потрібно, тому що вона містить багато активних речовин. Такі ж властивості, як кабачки, мають цукіні і патисони.
Хоча в Україні передбачено підвищення пенсій для громадян, які досягли 65-річного віку, далеко не всі…
Українцям почали надходити нові рахунки за газ — розповідаємо, хто їх отримає та як правильно…
У липні частина українців матиме можливість отримати додаткові виплати від ООН у розмірі до 3250…
Українські жінки, які досягли пенсійного віку, можуть розраховувати не тільки на виплати від держави, а…
У найближчі роки Україна може зіткнутися з масштабною водною кризою, попереджають у Державному агентстві відновлення…
Крім пенсії, деякі пенсіонери мають право на компенсаційну доплату. Кому та скільки доплатять у липні…