raw zucchini
Напевно, тому кабачки вважаються корисною їжею для людей похилого віку. Причому вживати їх можна в будь-якому вигляді – смаженому, вареному, запеченому.
Кабачки містять вуглеводи, цукор, харчові волокна, білок та вітаміни A, С, К, а також майже весь спектр вітамінів групи В – В1, В2, В3, В5, B6, В9. Крім того, кабачки багаті на залізо, магній, марганець, фосфор, калій, цинк.
У кабачках знаходиться мало клітковини, тому вони не подразнюють кишечник, здатні пов’язувати токсичні речовини і виводити їх з організму, мають протиалергічну дію. Кабачки також містять ферменти, які допомагають переводити білок у розчинний стан, що важливо для людей з хворою печінкою. Кабачки допомагають боротися зі склерозом і передчасним старінням організму, знижувати небезпеку набряків.
Кабачковий сік заспокоює нерви і покращує сон, а відвар квіток допомагає при лікуванні гнійних ран. Як вважають вчені, харчові волокна, які містяться в кабачках, є профілактичним засобом злоякісних пухлин прямої кишки. Також кабачки корисні тим, хто страждає на ожиріння, оскільки вони створюють відчуття ситості.
Найкориснішими є молоді кабачки.Шкірку з них знімати не потрібно, тому що вона містить багато активних речовин. Такі ж властивості, як кабачки, мають цукіні і патисони.
20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.
У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.
Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…
Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…