Непоодинокі випадки, коли хворі на цукровий діабет відмовляються від шкідливих звичок, стають прихильниками здорового способу життя та здорового харчування. У них нормалізується цукор, тиск, вага, тобто вони почуваються як здорова людина, повна сил і енергії.
На запитання відповідає ендокринолог Сергій Ткач.
Хворий на діабет повинен харчуватися не менше трьох разів на день, але не більше шести.
Я пояснюю хворим так: припустімо, ви варите борщ, але раптом згадуєте, що забули покласти квасолю. Борщ вже майже готовий, і ви кладете в нього квасолю. Але ж вона не звариться!
Так само не «звариться», тобто нормально не перетравиться їжа, яку людина з’їла через годину після того, як шлунок почав працювати.
Щоб травлення було повноцінним, потрібно дотримуватися інтервалів між прийомами їжі, інакше можна погіршити травлення, а також спровокувати стрибки цукру.
На гарнір до м’яса вибирайте шпинат. Шпинат служить чудовим доповненням до червоного м’яса, а високий вміст вітамінів А і С допомагає організму швидше засвоювати залізо, підвищує імунітет і допомагає боротися з втомою.
Ми розповідали раніше, чому діабет «дружить» з гіпертонією, а також про те, які рецепти народної медицини прийдуть на допомогу при діабеті.
Чи не відгукнуться в Україні ланцюговим зв'язком відлуння руйнівного землетрусу?
Чого очікувати від Сонця? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Зайшовши до храму, ми бачимо десятки ікон Пресвятої Богородиці. Чому їх так багато, якщо Богородиця…
З 30 липня Україна переходить на цифровий формат отримання посібників: що це означає
Операція на очі – дороге задоволення? Не завжди. Важливо знати, куди звернутись і що робити,…