П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСекрети повітряної випічки: чому до бісквітного тіста додають збиті білки

Секрети повітряної випічки: чому до бісквітного тіста додають збиті білки

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб у вас вийшов високий, м'який, дуже ніжний ароматний бісквітний пиріг, потрібно знати деякі секрети. Цей повітряний бісквіт може стати чудовою основою для будь-якого торта.

Питання читачки:

– Чому в деяких рецептах (особливо бісквітів) треба відокремлювати білки від жовтків, білки збивати окремо і на останньому етапі вводити їх у тісто? В чому сенс?

Відповідає кулінар-технолог Людмила Каськова:

– У класичний рецепт бісквіту не входить розпушувач, проте бісквіт добре розпушується при випіканні. Цей ефект досягається за допомогою окремо збитих білків.

У процесі збивання яєчних білків і цукру утворюється стійка піна (вона захоплює дрібні бульбашки повітря), що створює своєрідний каркас майбутнього тіста.

Якщо цю збиту масу внести у бісквітне тісто безпосередньо перед випіканням, повітряні бульбашки не встигнуть «звільнитися» і вийти з тіста.

У процесі випікання під дією високої температури бульбашки повітря та водяні пари, що знаходяться в тісті, розширюються, і відбувається розпушування.

Потім відбувається згортання білків борошна та яєць, які закріплюють пористу структуру тіста.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні