Статті

Корисні поради для правильної експлуатації пральної машини

Основні рекомендації

Дотримуйтесь таких порад:

  1. Уважно вивчіть інструкцію. З цього варто почати знайомство з побутовою технікою, щоб потім не кусати лікті через її раптову поломку. Всі виробники використовують різні матеріали, функції та технології, тому, наприклад, пралка LG може мати не такі рекомендації з обслуговування, як модель від Candy або Zanussi.
  2. Не перевантажуйте барабан. Якщо скласти в бак більше текстильних речей, ніж задумано виробників, можна в кращому випадку зіткнутися з поганим результатом прання, в гіршому – отримати зіпсований прилад. Залишайте простір для вільного руху одягу всередині та звертайте увагу на вказану виробником вагу.
  3. Перевірте одяг перед пранням. Одна з головних причин деформації стінок барабана та гумових прокладок – забуті в кишенях ключі та інші гострі предмети, що б’ються про все навколо протягом циклу. Не нехтуйте перевіркою речей, тим більше, що після прання вони можуть бути безнадійно зіпсовані.
  4. Не допускайте стрибків напруги. Саме вони найчастіше спричиняють поломку пральної машини, відремонтувати яку можна тільки повною заміною двигуна. Включайте прилад тоді, коли показники мережі стабільні, або додатково використовуйте стабілізатор.
  5. Ставтеся до техніки дбайливо. Робіть перерви між робочими циклами хоча б за пару годин. Не примушуйте пральну машину регулярно працювати на знос, включаючи максимальну температуру та високу швидкість віджиму.
  6. Використовуйте якісну побутову хімію. Дешеві капсули часто не розчиняються до кінця, а плівка забиває фільтри прання. Погані за складом порошки та кондиціонери можуть стати причиною передчасного виходу з ладу.

Комплексний догляд

Не забувайте також доглядати пральну машину комплексно. Протирайте вручну дверцята приладу від залишків піни. Мийте відсік для побутової хімії хоча б раз на місяць. Внутрішню частину рекомендується також очищати щомісяця. Можна купити спеціальний засіб для догляду і залити його перед пранням.

Серед домашніх методів – суміш із миючої та лимонної кислоти, яка додається прямо в барабан, після чого запускається порожня машина на високих температурах. Обов’язково просушуйте бак після роботи. Розклавши випрані речі на сушарці, залиште дверцята пральної машини відкритою на пару-трійку годинника. Завдяки природному висиханню в барабані не накопичується вогкість, яка може стати причиною неприємного запаху та утворення плісняви.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Новини

Українців очікує реформа теплопостачання – як зміняться тарифи на опалення

Знищення українських ТЕЦ стимулює децентралізацію системи, щоб підвищити стійкість енергетики, але це може вплинути на…

05/07/2024 11:23
  • Статті

Персональний комп’ютер чи ноутбук: що вибрати для своїх потреб

Часто виникає питання: а чи потрібен сьогодні десктопний комп'ютер і чи можна замінити його на…

05/07/2024 10:56
  • Новини

Приймаються заявки на продуктові набори – хто може отримати нову гуманітарну допомогу

Благодійна організація допомагає жителям України, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…

05/07/2024 10:17
  • Новини

Стосується всіх пенсіонерів: у Пенсійному фонді повідомили про важливі зміни

Пенсійний фонд на своєму вебпорталі додав нові можливості для відвідувачів. Розповідаємо в цьому матеріалі які…

05/07/2024 09:39
  • Новини

Українки можуть отримати допомогу 15 тисяч доларів: встигніть подати заявку до 31 липня (відео)

Кабмін анонсував урядову програму підтримки "Створюй!". Загальний бюджет програми становить 1 млн доларів, а розмір…

05/07/2024 08:24
  • Новини

Свята та народні прикмети 5 липня – чому цього дня прийнято пригощати близьких випічкою

5 липня в Україні відзначають День трудоголіка. Православні вшановують пам'ять преподобного Афанасія Афонського та ікону…

05/07/2024 06:32