Середа, 3 Липня, 2024
ГоловнаДозвілляЯк 84-річна пенсіонерка із Вінниччини стала популярною українською блогеркою

Як 84-річна пенсіонерка із Вінниччини стала популярною українською блогеркою

Этот материал также доступен на русском языке
120 тисяч підписників і понад 1,7 мільйона вподобайок зібрав блог 84-річної Ніни Михтодівни з села Бірків, що на Вінниччині.

Онука Альона стала ініціаторкою створення акаунту у «Тік Тоці». Протягом трьох років бабуся з онукою своїми відео завойовують вподобайки і підсписників.

Блогеркою стала завдяки онуці

– Це було навесні 2021 року. Бабуся щось робила на вулиці. Я дивилася «Тік Ток» і натрапила на відео, де хтось когось знімає. Подумала, а чого б мені не спробувати? Я зняла бабусю, і протягом двох годин перше відео вже залетіло на 8 тисяч лайків і 90 тисяч переглядів, – згадує 15-річна Альона Колодніцька.

Дівчина з батьками і бабусею мешкає в селі Бірків на Вінниччині. Каже, що бабуся дуже любить зніматися. Часто просить прочитати коментарі під відео. Завжди дуже тішиться теплим словам і дякує. Навіть сама дає пропозиції для наступних відео.

– Це було якось неочікувано і незаплановано. Я рубала дрова на вулиці, вийшла онучка моя, Альонка. Давайте, каже, розкажіть мені щось, а я зніму на відео. І так воно пішло-поїхало. Люди дивляться, їм, значить, цікаво. Бо я розказую про те, як було колись. А старих людей вже мало лишилося, щоб розказали, – ділиться враженнями від свого блогу пенсіонерка.

Вона додає, що в рідному селі таку ініціативу сприйняли по-різному. Хтось – не розумів, комусь – не подобалося, а інші хвалили, завантажили «Тік Ток» і постійно дивляться. Жінка не надто звертає увагу на недоброзичливців. Адже їй самій приносить задоволення згадувати минуле і ділитися своїми знаннями, вміннями з іншими.

Раніше ми розповідали про секрет довголіття 75-річної українки: ходити з користю для здоров’я

В чому секрет успіху?

Одне з найпопулярніших відео – те, де бабуся пече паску. Проте і інші сюжети, де жінка співає або виконує якусь роботу по господарству, також мають велику кількість переглядів.

– Коли я в школі, потім займаюся домашніми завданнями, то відео можу знімати рідко. Моя мама Валентина частіше буває з бабусею поруч, коли та щось робить. Тому вона також знімає багато. А от прямі ефіри веду завжди я. Створила ще акаунти в «Інстаграмі» і «Ютубі». Але найбільш популярний у нас саме «Тік Ток», – каже дівчинка.

Вона додає, що все робить інтуїтивно. Жодних навчань не проходила. Але свою першу мету – 100 тисяч підписників – досягла за два роки. Тепер Альона з бабусею працюють над тим, аби залучити рекламу до свого блогу. Адже охоплення широкої аудиторії вже можуть забезпечити.

Їхній досвід почали переймати односельчани. За словами Альони, інша дівчинка спробувала знімати свою бабусю на відео. Проте справжньої популярності той блог не набув. Мабуть, саме цікава героїня є секретом успіху Колодніцьких. Адже в свої 84 роки бабуся все пам’ятає, цікаво розповідає, досить жвава і дуже працьовита.

«Завжди щось роблю-роблю, бо тре робити»

– От я сьогодні ранесенько встала. А хто рано встає, той багато щось зробити зможе. Я зараз на городі бурячки прориваю. Ще малину ми посадили, то я її полола, бо кроти попідривали. Завжди щось роблю-роблю, бо тре робити. Я люблю працювати. Трошки стомлюся – відпочину. А тоді знову до роботи. Я живу цим, – ділиться Ніна Михтодівна.

До пенсії вона працювала в колгоспі. Каже, що і корів доїла, і ланковою була. Багато і важко працювала, але пенсії достойної не заробила. Проте з села поїхати не хотіла, бо міського життя ніколи не розуміла. Біля землі вона – господиня.

– Народилася і виросла я в Біркові. Мати навчила шити, прясти, варити. Наприклад, щоб мати сорочку, я повинна вміти сіяти коноплі, вибирати їх, мочити, дерти, аж тоді до кужеля, а тоді мітки, а тоді полотно. І лише тоді сорочечки всім повишивати: і собі, і дітям. В мене ще є ті давні сорочки, дуже гарні, на такому хозяйському полотні тоненькому. Частину була продала і шкодую тепер. У селі треба було, щоб і город був оброблений, щоб у печі рано і ввечері палилося, їсти варити, свиней тримали. Дуже тяжким життя було, – згадує бабуся.

Вона переконана, що людина, яка працює, – щаслива людина.

– Я ніде не була, нічого, крім роботи, молодою не бачила. А тепер в «Тік Тоці» можу подивитися, що мені хочеться. Хтось каже, що там тільки сміття показують. А ні! Там є сміття, а є й таке, що можна чогось навчитися. Я й на себе дивлюся, і на когось, – підсумовує блогерка-пенсіонерка.

Світлана Шевчук

Фото з архіву Альони Колодніцької

@_nasha_babyshka

♬ оригінальний звук – Бабуся Ніна😉

@_nasha_babyshka

♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral – WZ Beat

@_nasha_babyshka

♬ оригінальний звук – Бабуся Ніна😉

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні