Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСильно болять ноги: що полегшить біль

Сильно болять ноги: що полегшить біль

Этот материал также доступен на русском языке
Часто можна почути скарги – болять ноги. Це і ступні горять, і коліна ниють, і вени тягнуть. Народна медицина прийде на допомогу лікарям та вам. За допомогою лікарських трав та інших засобів можна суттєво зменшити біль, полегшити свій стан.

Що полегшить біль у ногах?

Настій будри

4 столові ложки подрібненої трави будри плющеподібної (котяча м’ята) заварити в термосі 600 мл окропу, настояти 10-12 годин і процідити.

400 мл настою випити протягом дня, а решту використовувати на ніч у вигляді компресу. Курс – 30 днів.

Застосовувати при болю у стегні.

Пам’ятайте! Будра – рослина отруйна! Не порушувати дозування!

Відвар лопуха

1 столову ложку подрібненого коріння лопуха великого залити 200 мл гарячої води, довести до кипіння і кип’ятити 30 хвилин, настояти 10 хвилин і процідити.

Використовувати у вигляді теплих примочок при втомі м’язів ніг та їх атрофії, але попередньо хворі місця слід натирати цибулею і укутувати.

Відвар збору

Застосовувати відвар при слабкості ніг. Взяти по 100 г коренів бузини трав’янистої й трави з ягодами пасльону чорного. Залити 5 л води, довести до кипіння і кип’ятити 30 хвилин.

Не проціджуючи, парити ноги у теплій воді перед сном.

Оцтові ванночки

При болях у колінах рекомендується змішати 4 літри води та 1 літр 9-відсоткового оцту. Суміш підігріти до терпимої температури і парити ноги в невеликому тазі протягом 20 хвилин.

Процедури проводити щодня до повного одужання.

Олійні ванночки

Використовувати при болях у ступнях ніг. Налити в таз 100-200 мл соняшникової олії, нагрітої до такої міри, аби можна було терпіти, і поставити в нього ноги на 5-7 хвилин, поки олія не охолоне. Потім ноги обтерти і надіти шкарпетки.

Процедуру можна проводити у будь-який час – вдень або на ніч.

Читайте також:

Що допоможе при болях у ногах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні