Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк на базарі вибрати солодку натуральну полуницю без хімії

Як на базарі вибрати солодку натуральну полуницю без хімії

Этот материал также доступен на русском языке
Одна з перших і ароматних спокус весни-літа - полуниця! Перед її запахом і виглядом неможливо встояти, на ногах утримують лише кусачі ціни та думка про те, наскільки натуральний перед нами товар на прилавку.

Раніше ми розповідали про два звичайні засоби, які забезпечать якісний та щедрий урожай полуниці. А також пропонували рецепти пирогів і дивно ніжних десертів з полуниці. 

Як вибрати солодку полуницю

Запах

Полуницю при покупці бажано понюхати – у стиглої ягоди має бути сильний полуничний аромат. Як правило, він відчувається ще при наближенні до прилавка.

Колір

Стигла полуниця має бути яскраво-червоного кольору. Темно-червона ягідка, швидше за все, вже почала псуватися.

Хвостик

Якщо листочки на хвостику ягоди зелені та м’ясисті, значить, її нещодавно (як правило, не пізніше ніж день тому) зірвали з грядки. Пожухлі хвостики – знак того, що полуницю зібрали давно, і вона несвіжа. За хвостиком можна визначити і наскільки полуниця є солодкою. Якщо листочки на плодоніжці не щільно прилягають до ягоди, вона солодка.

Насіння

Звертайте увагу на насіння, яке знаходиться на поверхні ягідки. Якщо насіння опукле, то воно, швидше за все, не дозріло. А якщо воно в деякому заглибленні, то ягода є максимально стиглою.

Сліди на коробці

Зверніть увагу на тару, в якій зберігалася полуниця. Натуральна, вирощена на городі полуниця, залишає сліди соку на коробці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні