Середа, 26 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯловиче серце, тушковане в сметані - проста і доступна страва на будь-який...

Яловиче серце, тушковане в сметані – проста і доступна страва на будь-який смак та гаманець

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо приготувати яловиче серце, тушковане в сметані, - надзвичайно смачну, ніжну страву, яку можна подати з будь-яким гарніром: картопляним пюре, тушкованими овочами, кашами або макаронами.

Яловиче серце, тушковане в сметані

Яловиче серце – це субпродукт першої категорії, за своєю харчовою цінністю воно майже не поступається м’ясу, а в деяких моментах навіть його перевершує. Наприклад, у ньому міститься багато вітаміну В, набагато більше, ніж у м’ясі. До того ж яловиче серце малокалорійне.

Інгредієнти

Серце яловиче — 0,5 шт., цибуля — 1 шт., сметана 15% — 4 столові ложки, масло вершкове — 10 г, олія — 2 столові ложки, вода — 2 столові ложки, бульйон м’ясний — 50 мл, часник – 1 зубчик, шафран – щіпка, сіль, спеції та приправа для м’яса – за смаком.

Як готувати

  • Серце вимити, обсушити, розрізати на частини, замочити на кілька годин у холодній воді. Воду періодично міняти – щоб вийшла кров.

  • Залити серце чистою водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності, на це піде 2-2,5 години.

  • Серце остудити і нарізати шматочками, помістити в сковороду, влити олію. Додати нарізану цибулю, посолити і посипати спеціями.

  • Обсмажити серце з цибулею на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин. Потім влити трохи бульйону, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 10 хвилин.

  • Сметану розвести гарячою водою і додати разом із шафраном та приправою. Перемішати, тушкувати на маленькому вогні без кришки 5-7 хвилин. Досолити за смаком.

  • В кінці додати в сковороду подрібнений часник і вершкове масло, перемішати, прогріти страву ще 3 хвилини і зняти з вогню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні