Готують хумус на основі пасти з нуту з додаванням оливкової олії, кунжуту, лимонного соку та інших спецій. Традиційно закуска подається з коржем або лавашем, також її використовують як намазку на бутерброди і хліб.
Як гарнір хумус підійде до смаженого і тушкованого м’яса, добре поєднується з морепродуктами, свіжими овочами та соліннями. Іноді хумус готують ще з гороху та квасолі.
Горох колотий – 300 грамів, насіння кунжуту – 100 грамів, лимон – 1 штука, олія соняшникова – 4 столові ложки, паприка, коріандр, куркума – по 0,25 чайної ложки, сіль – 1 чайна ложка без гірки, зелень – за смаком.
Воду від варіння гороху залишаємо.
Нут – 150 грамів, гарбуз – 100 грамів, цибуля ріпчаста – 1 штука, часник – 3 зубчики, мед – 1 столова ложка, паприка мелена – 1 чайна ложка, лимонний сік – 10 мілілітрів, горіхи, чебрець, сіль та перець – за смаком.
Духовку увімкнути для розігріву до 180 градусів.
Накрити овочі фольгою, щоб не виходила пара, і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 50 хвилин.
Готовий запечений гарбуз остудити.
Варений нут відкинути на друшляк і залишити 4 столові ложки відвару. Перекласти нут у глибоку миску, влити відвар і подрібнити блендером до однорідності.
Квасоля – 1,5 склянки, морква – 2 штуки, лайм або апельсин – 1 штука, олія – 3 столові ложки, кумін мелений (зіра) – 0,5 чайної ложки, сіль і зелень – за смаком.
Перекласти хумус у підходящий посуд, полити олією, прикрасити зеленню і часточками цитрусових. Зберігати у закритій тарі.
Цей тиждень обіцяє бути насиченим: Марс та Плутон формують опозицію, додаючи динаміки у розвиток світових…
Коли закінчиться війна в Україні – військовий експерт зробив несподіваний прогноз
Різдвяний піст потрібен нам для того, щоб приготувати свою душу до зустрічі великого свята –…
Про користь квашеної капусти знають усі. Квашену капусту можна використовувати як закуску або один із…
З багатьох корисних порад ви зможете підібрати те, що допоможе саме вам впоратися з болями…
Верес - найважливіший медонос північної та середньої смуги. Вересовий мед вважається добрим антисептиком. У народній…