Фото з delovcusa.com
Готують хумус на основі пасти з нуту з додаванням оливкової олії, кунжуту, лимонного соку та інших спецій. Традиційно закуска подається з коржем або лавашем, також її використовують як намазку на бутерброди і хліб.
Як гарнір хумус підійде до смаженого і тушкованого м’яса, добре поєднується з морепродуктами, свіжими овочами та соліннями. Іноді хумус готують ще з гороху та квасолі.
Горох колотий – 300 грамів, насіння кунжуту – 100 грамів, лимон – 1 штука, олія соняшникова – 4 столові ложки, паприка, коріандр, куркума – по 0,25 чайної ложки, сіль – 1 чайна ложка без гірки, зелень – за смаком.
Воду від варіння гороху залишаємо.
Нут – 150 грамів, гарбуз – 100 грамів, цибуля ріпчаста – 1 штука, часник – 3 зубчики, мед – 1 столова ложка, паприка мелена – 1 чайна ложка, лимонний сік – 10 мілілітрів, горіхи, чебрець, сіль та перець – за смаком.
Духовку увімкнути для розігріву до 180 градусів.
Накрити овочі фольгою, щоб не виходила пара, і відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 50 хвилин.
Готовий запечений гарбуз остудити.
Варений нут відкинути на друшляк і залишити 4 столові ложки відвару. Перекласти нут у глибоку миску, влити відвар і подрібнити блендером до однорідності.
Квасоля – 1,5 склянки, морква – 2 штуки, лайм або апельсин – 1 штука, олія – 3 столові ложки, кумін мелений (зіра) – 0,5 чайної ложки, сіль і зелень – за смаком.
Перекласти хумус у підходящий посуд, полити олією, прикрасити зеленню і часточками цитрусових. Зберігати у закритій тарі.
У Чорнобильський радіаційно‑екологічний біосферний заповідник встановили фотопастку, яка спіймала кадри з одним із найобережніших птахів.
На розмір пенсійної виплати найбільше впливають два важливі показники: тривалість страхового стажу та розмір заробітної…
Верховна Рада України розгляне у другому читанні законопроєкт №12301 «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо…
У четвер в Україні буде тепло, кажуть метеорологи. Лише на північному сході буде свіжішим -…
Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують…
Виноград - це чудовий осінній продукт, який варто включати до раціону для підтримки здоров'я в…