Четвер, 4 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачні легенди: фруктовий салат вигадали в античні часи

Смачні легенди: фруктовий салат вигадали в античні часи

Этот материал также доступен на русском языке
Фруктові салати вперше в історії стали готувати у Стародавньому Римі та Греції.

Фруктовий салат вигадали в античні часи

Фрукти нарізали шматочками, змішували і настоювали у власному соку.

Після падіння Риму про такі салати забули і почали готувати їх лише в XIX столітті, але вже з різними вишукуваннями: їх заправляли збитими вершками, сметаною, коньяком або консервованим соком.

Інгредієнти

 ківі – 2 штуки, банан – 2 штуки, груша – 1 штука, хурма «Шарон» – 1 штука, виноград без кісточок – 200 грамів, коньяк – 1 чайна ложка, будь-який світлий сироп з варення або мед – 3 столові ложки. У сезон можна додати полуницю.

Приготування

  • Очистити ківі, банан і грушу від шкірки і нарізати їх кубиками або соломкою.
  • Велику полуницю також можна нарізати.
  • Сироп або мед змішати з коньяком і заправити салат.
  • Дати постояти 15-20 хвилин і подавати.
  • Можна прикрасити збитими вершками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні