Салати ведуть свою історію з Стародавнього Риму, і це була одна-єдина страва із зелені. Згодом із овочевого доповнення до м’яса чи риби салати стали самостійною стравою і кожен із них має свою історію.
Ми розповідали про салат “Цезар” та його приготування
Цей салат народився у стінах відомого американського готелю «Вальдорф-Асторія» ще наприкінці позаминулого століття.
У готелі метрдотелем служив швейцарець Оскар Чиркі. Він знав толк у їжі, любив добре поїсти і частенько заглядав у кухню, щоб дати чергову пораду шеф-кухареві. Того це страшенно дратувало, і він запропонував Чиркі самому створити кулінарний шедевр.
За тиждень метрдотель приніс рецепт салату – неймовірно простого, але напрочуд смачного. Салат став фірмовою стравою і здобув назву на честь готелю.
Майонез – 100 грамів, сметана – 100 грамів, цукор – 1 чайна ложка, лимонний сік – 2 столові ложки, зелені яблука – 2 штуки, корінь або стебла селери – 400 грамів, червоний виноград – 100 грамів, сіль, перець.
Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.
В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…
Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.