Згодом із овочевого доповнення до м’яса або риби салати стали самостійною стравою і кожен із них має свою історію. Ось лише деякі з них.
До знаменитого римлянина Гая Юлія Цезаря ця страва не має жодного відношення. Її автором став італійський американець Цезар Кардіні, який у 1920-х роках володів рестораном у Мексиці.
У День незалежності США 4 липня 1924 року в ресторані було так багато відвідувачів, що надвечір холодильники спорожніли. Проте перед самим закриттям у ресторан забрели Чарлі Чаплін та Мері Пікфорд, які приїжджали оглядати місце зйомок. Власник з переляку вигріб із холодильника залишок їжі і приготував салат, який зірки гідно оцінили. З того часу салат називають на згадку про його автора – «Цезар».
листя салату – 200 грамів, варене куряче філе – 2 штуки, натертий сир – чверть склянки, чебрець та орегано – по 0,5 чайної ложки, сіль, перець.
Для крутонів: білий хліб – 3-4 скибочки, рослинна (оливкова) олія – 3 столові ложки, часник – 3 зубчики, сіль, перець.
Для соусу: лимонний сік – 2 столові ложки, діжонська гірчиця – 1,5 столової ложки, часник – 3 зубчики, олія оливкова – ¾ склянки.
У Вашингтоні відбулася зустріч президентів США та України за участю європейських лідерів. На порядку денному…
Ви чесно працювали десятиліттями, але у розрахунках пенсії вам «зрізали» частину заробітку й стажу. І…
Твердий, м’який чи кисломолочний? Кожен вид сиру має свої переваги, але є сорти, які вважають…
Право власності на земельну ділянку — це можливість володіти, користуватися та розпоряджатися нею на власний…
Вівторок в Україні буде сонячним, прогнозують синоптики. Антициклон на ім'я Kyra (карта) зумовить всюди суху…
Зубний біль завжди виникає вчасно, але особливо неприємно, коли він турбує вночі. У такі моменти…