Згодом із овочевого доповнення до м’яса або риби салати стали самостійною стравою і кожен із них має свою історію. Ось лише деякі з них.
До знаменитого римлянина Гая Юлія Цезаря ця страва не має жодного відношення. Її автором став італійський американець Цезар Кардіні, який у 1920-х роках володів рестораном у Мексиці.
У День незалежності США 4 липня 1924 року в ресторані було так багато відвідувачів, що надвечір холодильники спорожніли. Проте перед самим закриттям у ресторан забрели Чарлі Чаплін та Мері Пікфорд, які приїжджали оглядати місце зйомок. Власник з переляку вигріб із холодильника залишок їжі і приготував салат, який зірки гідно оцінили. З того часу салат називають на згадку про його автора – «Цезар».
листя салату – 200 грамів, варене куряче філе – 2 штуки, натертий сир – чверть склянки, чебрець та орегано – по 0,5 чайної ложки, сіль, перець.
Для крутонів: білий хліб – 3-4 скибочки, рослинна (оливкова) олія – 3 столові ложки, часник – 3 зубчики, сіль, перець.
Для соусу: лимонний сік – 2 столові ложки, діжонська гірчиця – 1,5 столової ложки, часник – 3 зубчики, олія оливкова – ¾ склянки.
Ми продовжуємо рубрику «Відомі люди на монетах», де знайомимо вас із викарбуваними в металі знаменитими…
У вас з'явилося відчуття стягнутості або болю в певному м'язі? На УЗД і рентгені в…
Перші фрукти та овочі ми чекаємо з нетерпінням і з особливою насолодою пробуємо. Але свіжі…
З 1 липня 2025 року в Україні запроваджується базова соціальна допомога - для сімей з…
Іноді трапляються трагічні ситуації, коли чоловік помирає або гине до того, як встиг офіційно оформити…
Навесні так вабить свіжий огірок, редиска і перша полуниця. Як правильно обрати ранню городину, щоб…