Статті

Курник із прісного тіста – кращого частування і не придумати

Курник із прісного тіста

Курник – великий пиріг з різноманітною начинкою, яка обов’язково включає куряче м’ясо. Можна взяти будь-яку частину курки: стегенця, гомілки або крильця. Але найкраще пиріг вийде з курячим філе.

Інгредієнти

Куряче філе – 500 г, картопля – 4 шт., цибуля ріпчаста – 4 шт., яйця – 2 шт., маргарин – 200 г + для підготовки форми, молоко – 100 мл, борошно – 500 г, сіль – 1 чайна ложка, перець чорний мелений – 1 чайна ложка.

Як готувати

  • Куряче філе розрізати на невеликі шматки, посолити і поперчити.

  • Приготувати тісто. Одне яйце змішати з молоком. Розтопити маргарин і додати його до яєчно-молочної суміші. Посолити і добре перемішати. Всипати борошно, але не все, залишити 50 г для розкочування тіста. Тісто для курника має бути маслянистим і еластичним, не мусить прилипати до рук і посуду.

  • Помістити тісто в пакет і прибрати у холодне місце на півгодини.

  • У цей час очистити картоплю та цибулю.

  • Нарізати картоплю дрібними брусочками. Цибулю нарізати дрібно.

  • Відокремити 2/3 частини тіста. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.

  • Розкачати тісто в тонкий пласт, більший за діаметр форми для пирога.

  • Форму змастити маргарином. Викласти розкатаний пласт тіста у форму, накрити тістом і стінки форми.

  • На дно викладати шарами: картоплю, посолити. Потім цибулю. І зверху викласти куряче м’ясо.

  • 1/3 частину решти тіста тонко розкотити і накрити пиріг.

  • Надлишки тіста відрізати і заліпити край пирога рубчиком.

  • У середині верхівки курника вирізати отвір розміром приблизно з яйце для виходу пари.

  • Відокремити жовток другого яйця, трохи його збити і змастити пиріг.

  • Закрити отвір «пробкою» з тіста і поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.

  • Випікати 45 хвилин. За 15-20 хвилин до готовності влити в отвір дві столові ложки води. Випікати далі до золотистої скоринки.

Новое на сайте

  • Статті

Де і скільки зберігати олію: що кажуть знавці

Ми поділимося основними правилами зберігання олії, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей і просто…

03/07/2025 19:59
  • Новини

Соте з баклажанів на зиму: пошкодуєте, якщо мало закатаєте

Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто.…

03/07/2025 18:58
  • Новини

Шахраї атакують: в Україні зростає кількість підробленої валюти

Кількість підроблених доларів та євро в Україні продовжує зростати. Чому це відбувається, як розпізнати фальшивку…

03/07/2025 17:59
  • Новини

Скільки отримують пенсіонери в Україні: мінімальні та максимальні виплати

Підвищення пенсій в Україні цього року відбулося ще у березні, і нових переглядів поки що…

03/07/2025 16:29
  • Новини

Як стимулювати цвітіння овочевих культур: прості та надійні способи від експерта

Хочете, щоб ваші овочі швидше зацвіли? Скористайтесь перевіреними засобами – від настою полину до медового…

03/07/2025 15:34
  • Новини

Домашні цукерки “П’яна вишня”: готуємо улюблені солодощі самостійно

Ніжні, насичені, з легкою алкогольною ноткою – ці цукерки не гірші за магазинні. Обов'язково приготуйте…

03/07/2025 15:06