Статті

Курник із прісного тіста – кращого частування і не придумати

Курник із прісного тіста

Курник – великий пиріг з різноманітною начинкою, яка обов’язково включає куряче м’ясо. Можна взяти будь-яку частину курки: стегенця, гомілки або крильця. Але найкраще пиріг вийде з курячим філе.

Інгредієнти

Куряче філе – 500 г, картопля – 4 шт., цибуля ріпчаста – 4 шт., яйця – 2 шт., маргарин – 200 г + для підготовки форми, молоко – 100 мл, борошно – 500 г, сіль – 1 чайна ложка, перець чорний мелений – 1 чайна ложка.

Як готувати

  • Куряче філе розрізати на невеликі шматки, посолити і поперчити.

  • Приготувати тісто. Одне яйце змішати з молоком. Розтопити маргарин і додати його до яєчно-молочної суміші. Посолити і добре перемішати. Всипати борошно, але не все, залишити 50 г для розкочування тіста. Тісто для курника має бути маслянистим і еластичним, не мусить прилипати до рук і посуду.

  • Помістити тісто в пакет і прибрати у холодне місце на півгодини.

  • У цей час очистити картоплю та цибулю.

  • Нарізати картоплю дрібними брусочками. Цибулю нарізати дрібно.

  • Відокремити 2/3 частини тіста. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.

  • Розкачати тісто в тонкий пласт, більший за діаметр форми для пирога.

  • Форму змастити маргарином. Викласти розкатаний пласт тіста у форму, накрити тістом і стінки форми.

  • На дно викладати шарами: картоплю, посолити. Потім цибулю. І зверху викласти куряче м’ясо.

  • 1/3 частину решти тіста тонко розкотити і накрити пиріг.

  • Надлишки тіста відрізати і заліпити край пирога рубчиком.

  • У середині верхівки курника вирізати отвір розміром приблизно з яйце для виходу пари.

  • Відокремити жовток другого яйця, трохи його збити і змастити пиріг.

  • Закрити отвір «пробкою» з тіста і поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.

  • Випікати 45 хвилин. За 15-20 хвилин до готовності влити в отвір дві столові ложки води. Випікати далі до золотистої скоринки.

Новое на сайте

  • Новини

Такого ви ще не їли: салат із запеченою редискою та картоплею

Коли на прилавках та столах з'являються редиска, спаржа, різна зелень, залишається тільки вибрати, що до…

18/05/2025 18:53
  • Статті

Виплати ветеранам: кому, коли і скільки обіцяють

Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…

18/05/2025 18:17
  • Статті

Біодобавки: користь чи ризик для организма – чого ми не знаємо про БАДи

Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…

18/05/2025 17:04
  • Статті

Як використовувати чебрець на кухні: поради досвідчених господинь та кухарів

Чебрець - ароматна пряність із легкими хвойними нотками, пряним смаком і приємною гіркуватістю.

18/05/2025 16:16
  • Статті

Відомі люди на монетах: чому «Запорожець за Дунаєм» в СРСР намагалися переписати

Ми продовжуємо рубрику «Відомі люди на монетах», де знайомимо вас із викарбуваними в металі знаменитими…

18/05/2025 14:58
  • Статті

Якщо у вас з’явилися болючі вузлики у м’язах: у чому їхня небезпека – ні УЗД, ні рентген не покажуть

У вас з'явилося відчуття стягнутості або болю в певному м'язі? На УЗД і рентгені в…

18/05/2025 13:59