Курник – великий пиріг з різноманітною начинкою, яка обов’язково включає куряче м’ясо. Можна взяти будь-яку частину курки: стегенця, гомілки або крильця. Але найкраще пиріг вийде з курячим філе.
Куряче філе – 500 г, картопля – 4 шт., цибуля ріпчаста – 4 шт., яйця – 2 шт., маргарин – 200 г + для підготовки форми, молоко – 100 мл, борошно – 500 г, сіль – 1 чайна ложка, перець чорний мелений – 1 чайна ложка.
Куряче філе розрізати на невеликі шматки, посолити і поперчити.
Приготувати тісто. Одне яйце змішати з молоком. Розтопити маргарин і додати його до яєчно-молочної суміші. Посолити і добре перемішати. Всипати борошно, але не все, залишити 50 г для розкочування тіста. Тісто для курника має бути маслянистим і еластичним, не мусить прилипати до рук і посуду.
Помістити тісто в пакет і прибрати у холодне місце на півгодини.
У цей час очистити картоплю та цибулю.
Нарізати картоплю дрібними брусочками. Цибулю нарізати дрібно.
Відокремити 2/3 частини тіста. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
Розкачати тісто в тонкий пласт, більший за діаметр форми для пирога.
Форму змастити маргарином. Викласти розкатаний пласт тіста у форму, накрити тістом і стінки форми.
На дно викладати шарами: картоплю, посолити. Потім цибулю. І зверху викласти куряче м’ясо.
1/3 частину решти тіста тонко розкотити і накрити пиріг.
Надлишки тіста відрізати і заліпити край пирога рубчиком.
У середині верхівки курника вирізати отвір розміром приблизно з яйце для виходу пари.
Відокремити жовток другого яйця, трохи його збити і змастити пиріг.
Закрити отвір «пробкою» з тіста і поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати 45 хвилин. За 15-20 хвилин до готовності влити в отвір дві столові ложки води. Випікати далі до золотистої скоринки.
Коли на прилавках та столах з'являються редиска, спаржа, різна зелень, залишається тільки вибрати, що до…
Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…
Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…
Чебрець - ароматна пряність із легкими хвойними нотками, пряним смаком і приємною гіркуватістю.
Ми продовжуємо рубрику «Відомі люди на монетах», де знайомимо вас із викарбуваними в металі знаменитими…
У вас з'явилося відчуття стягнутості або болю в певному м'язі? На УЗД і рентгені в…