front view delicious easter cake with white cream and dried fruits on dark background spring colourful dessert sweet pie bake ornate
Молоко (тепле) – 200 мл, яйця 3 шт., сметана – 100 г, масло вершкове (розтоплене) – 100 г, цукор – 200 г, борошно – 600 г, дріжджі сухі швидкодіючі – 14 г, ванільний цукор – 2 чайні ложки, сіль – 0,5 чайної ложки, родзинки – 120 г, олія – для змащування рук.
У миску розбити яйця, додати цукор, ванільний цукор, сіль. Збити до світлої пишної маси (приблизно 7-10 хвилин). Влити тепле молоко, додати сметану і розтоплене вершкове масло, перемішати.
В іншу миску просіяти борошно і додати сухі швидкодіючі дріжджі (їх можна додавати відразу в борошно, не розчиняючи в молоці), перемішати вінчиком.
До рідких інгредієнтів додати частинами борошно з дріжджами і замісити тісто (можна ложкою, але зручніше міксером з насадками для замішування тіста). Тісто виходить тягучим, за консистенцією, як густа сметана.
Родзинки промити, залити окропом на хвилину, просушити паперовим рушником, потім перемішати з 1 чайною ложкою борошна. Додати ізюм у тісто і перемішати. Тісто накрити плівкою і залишити для підйому в теплому місці приблизно на 1-1,5 години до збільшення в обсязі щонайменше вдвічі.
Обім’яти готове тісто, руки змастити олією, розділити на 3 частини і викласти у формочки для пасок на одну третину об’єму форми (можна купити паперові форми діаметром 11 см). Вирівняти верхівки, формуючи шапочку. Накрити форми плівкою або серветкою і залишити на 1 годину до збільшення обсягу вдвічі.
Випікати паски в духовці, наперед розігрітій до 180 градусів, приблизно 40 хвилин. Перевірити готовність шпажкою, вона має виходити сухою. Якщо паски швидко рум’яняться, накрийте фольгою. Паски, що повністю охололи, прикрасити за бажанням.
Ми розповідали раніше, що можна спекти до свята – виберіть свій рецепт:
Але щоб паски ваші вдалися, перед тим як приступити до випічки, прочитайте про типові помилки господинь та рекомендації, як їх уникнути.
У 2025 році право вийти на пенсію у 60 років мають ті, хто набув щонайменше…
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…
Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…
У міграційній службі нагадали про важливу вимогу для власників документів старого зразка. Про що потрібно…