Чому не виходить великодня здоба?
Якщо готувати паску за всіма правилами, доведеться витратити багато часу і сил. Наводимо найчастіші помилки при випіканні паски.
Помилка №1: неправильно підготовлені продукти
Усі інгредієнти для паски мають бути кімнатної температури.
Помилка № 2: непросіяне борошно
Коли ви просіваєте борошно, воно насичується киснем, отже, тісто краще піднімається, стає повітряним і краще пропечеться.
Помилка №3: багато дріжджів
Тісто для паски має підходити повільно, тільки так воно вийде повітряним. Тому не варто додавати в опару багато дріжджів, розраховуйте їх обсяг так: 5% від ваги борошна (наприклад, якщо ви берете 1 кг борошна, дріжджів треба взяти 50 г).
Помилка №4: рано введена опара
Не варто вводити сіль та олію раніше часу, вони завадять процесу бродіння. Необхідно дати опарі добре піднятися. Залиште її при кімнатній температурі, далеко від протягів, приблизно на 40 хвилин. Спочатку маса збільшиться в обсязі, на поверхні з’являться бульбашки. Але ще не час! Зачекайте, коли опара почне трохи опускатися і відразу заводьте тісто.
Помилка №5: неоднорідне тісто
Тісто треба добре вимішувати, щоб воно вийшло однорідним. Також дайте тісту добре піднятися, можна навіть двічі. Перед тим як розкласти у форми, дайте відстоятися кілька годин. При цьому тісто необхідно обминати кожні 15-20 хвилин. Правильно це робиться так: скачайте кулю, відтягуйте краї і вминайте їх у центр, рухаючись по колу в одному напрямку, не перериваючи процес. Від цього кроку залежить структура паски – чи буде вона щільною, м’якою, однорідною.
Ми розповідали раніше, що можна спекти до свята – виберіть свій рецепт:
- Великодні крафіни з ніжним вершковим смаком перевернуть ваше уявлення про святкову випічку.
- Готуємо великоднє частування: печемо міні-паски у паперових стаканчиках.
- Готуємо смачно: салат «Великодній вінок» буде в центрі столу та смакових уподобань.
- Цей рецепт справжня знахідка: паска без вимішування тіста – виходить ще смачніше і повітряніше.
- Здобна, волога, м’яка і волокниста паска: усі гості будуть запитувати цей рецепт.