Статті

Великодні крафіни з ніжним вершковим смаком перевернуть ваше уявлення про святкову випічку

Великодні крафіни

Крафін* – це та сама паска, та ж традиційна випічка, але з деякими змінами в процесі створення. Тісто для пасок-крафінів як би “загортається” в трояндочку і змащується розм’якшеним вершковим маслом. В результаті паска виходить листковою і нагадує круасан. А ми насолоджуємося дуже ніжним вершковим смаком!

Інгредієнти

Борошно – 400 грамів, масло вершкове розтоплене – 50 грамів, масло вершкове розм’якшене – 100 грамів, дріжджі сухі – 5 грамів (0,5 пакетика/2 чайні ложки), цукор – 2 столові ложки з гіркою, вода тепла – 140 мілілітрів, сіль – 0,5 чайної ложки, цукрова пудра – 120 грамів, сік лимона – 1 чайна ложка, вода холодна – 2 столові ложки, цедра лимона і пасхальна присипка – за смаком.

Приготування

  • У просіяну миску всипати цукор, сіль, сухі швидкодіючі дріжджі й перемішати.
  • Додати розтоплене масло, теплу воду і вимішувати тісто не менше 15 хвилин, щоб воно стало гладким. За необхідності підсипайте на стіл борошно, але не відразу.
  • Після того як тісто заміситься, сформувати кулю і покласти в змащену тарілку. Залишити на одну годину, покривши харчовою плівкою.
  • Готове тісто розділити на шість рівних частин, дати знову відпочити під плівкою 15 хвилин.
  • Кожну частину розкачати качалкою у тонку і довгу заготовку, яку рясно змастити м’яким вершковим маслом.
  • Пласт скрутити в рулет і залишити під харчовою плівкою ще на 15 хвилин.
  • Потім прорізати рулет вздовж, але не дорізати до кінця 3 сантиметри, натискаючи на ніж, щоб не сильно пошкодити шари.
  • Загорнути рулет спіралькою, щоб розріз вийшов назовні. У вас має вийти квіточка-трояндочка.
  • Те саме зробити з іншими рулетиками і помістити у форми для кексів.

Запікати крафіни в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 20-25 хвилин (спочатку накрийте фольгою форму, а за 10 хвилин до готовності – відкрийте).

Для глазурі до цукрової пудри додати лимонний сік, цедру лимона, холодну воду і перемішати. Готові булочки полити цукровою глазур’ю і присипати великодніми кондитерськими прикрасами.

* Крафіни – булочки із листково-дріжджового тіста

Новое на сайте

  • Новини

Нові правила для УБД: уряд суттєво полегшив життя ветеранам

Бюрократії стало менше. Кабмін оновив систему реєстру ветеранів, розширив коло осіб, які мають право доступу…

04/10/2025 14:55
  • Новини

Мінімальні та максимальні пенсії: що отримають українці у жовтні

Пенсійна арифметика в дії Як зміняться виплати пенсіонерам у жовтні?

04/10/2025 13:55
  • Новини

Пенсійний фонд пояснив: як самостійно розрахувати пенсію за віком

ПФУ оприлюднив приклад, як обчислюється пенсія за віком у 2025 році. Розповідаємо, як дізнатися суму…

04/10/2025 12:55
  • Статті

Ефективні технології в репродуктивній медицині: ЕКО та внутрішньоматкова інсемінація

В умовах, коли досягнення науковців роблять неможливе можливим, сфера репродуктивної медицини продовжує вражати новими здобутками.

04/10/2025 12:12
  • Новини

Гроші будуть “зникати” з банківських карток: в Україні тестують нову систему списання боргів

Система стягнення боргів в Україні готується до революційних змін. “Дія” отримає нові функції на списання…

04/10/2025 11:55
  • Новини

Хліб дорожчає знову: експерти попередили, що буде взимку

Пекарі б’ють на сполох: галузь працює на межі збитковості. Що тисне на ціну хліба у…

04/10/2025 10:55