Статті

Великодні крафіни з ніжним вершковим смаком перевернуть ваше уявлення про святкову випічку

Великодні крафіни

Крафін* – це та сама паска, та ж традиційна випічка, але з деякими змінами в процесі створення. Тісто для пасок-крафінів як би “загортається” в трояндочку і змащується розм’якшеним вершковим маслом. В результаті паска виходить листковою і нагадує круасан. А ми насолоджуємося дуже ніжним вершковим смаком!

Інгредієнти

Борошно – 400 грамів, масло вершкове розтоплене – 50 грамів, масло вершкове розм’якшене – 100 грамів, дріжджі сухі – 5 грамів (0,5 пакетика/2 чайні ложки), цукор – 2 столові ложки з гіркою, вода тепла – 140 мілілітрів, сіль – 0,5 чайної ложки, цукрова пудра – 120 грамів, сік лимона – 1 чайна ложка, вода холодна – 2 столові ложки, цедра лимона і пасхальна присипка – за смаком.

Приготування

  • У просіяну миску всипати цукор, сіль, сухі швидкодіючі дріжджі й перемішати.
  • Додати розтоплене масло, теплу воду і вимішувати тісто не менше 15 хвилин, щоб воно стало гладким. За необхідності підсипайте на стіл борошно, але не відразу.
  • Після того як тісто заміситься, сформувати кулю і покласти в змащену тарілку. Залишити на одну годину, покривши харчовою плівкою.
  • Готове тісто розділити на шість рівних частин, дати знову відпочити під плівкою 15 хвилин.
  • Кожну частину розкачати качалкою у тонку і довгу заготовку, яку рясно змастити м’яким вершковим маслом.
  • Пласт скрутити в рулет і залишити під харчовою плівкою ще на 15 хвилин.
  • Потім прорізати рулет вздовж, але не дорізати до кінця 3 сантиметри, натискаючи на ніж, щоб не сильно пошкодити шари.
  • Загорнути рулет спіралькою, щоб розріз вийшов назовні. У вас має вийти квіточка-трояндочка.
  • Те саме зробити з іншими рулетиками і помістити у форми для кексів.

Запікати крафіни в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 20-25 хвилин (спочатку накрийте фольгою форму, а за 10 хвилин до готовності – відкрийте).

Для глазурі до цукрової пудри додати лимонний сік, цедру лимона, холодну воду і перемішати. Готові булочки полити цукровою глазур’ю і присипати великодніми кондитерськими прикрасами.

* Крафіни – булочки із листково-дріжджового тіста

Новое на сайте

  • Новини

На що можна витратити «тисячу Зеленського»: повний перелік товарів і послуг

Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…

19/11/2025 10:00
  • Статті

Сирі чи приготовані: як отримати максимум користі від овочів і фруктів – відповідь вас здивує

Ми звикли вважати, що будь-які овочі та фрукти корисні, але їхня реальна поживна цінність залежить…

19/11/2025 09:26
  • Новини

Як легко зняти шкірку з гарбуза: три прості способи

Очистити гарбуз від твердої шкірки можна набагато швидше, ніж здається. Існує три прості способи, які…

19/11/2025 08:56
  • Новини

ID-картка замість паспорта-книжечки: міграційна служба пояснила, кому треба замінити документ

У Державній міграційній службі повідомили, чи дійсні паспорти-книжечки і кому треба оформлювати ID-картку.

19/11/2025 07:33
  • Новини

6500 гривень цієї зими: хто гарантовано отримає виплату

Крім тисячі Зеленського, українці зможуть отримати ще одну допомогу у розмірі 6500 гривень. Розповідаємо хто…

19/11/2025 06:30
  • Новини

5 помилок при квашенні капусти: чому вона не виходить хрусткою і смачною

Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…

19/11/2025 05:31