Великодні крафіни
Крафін* – це та сама паска, та ж традиційна випічка, але з деякими змінами в процесі створення. Тісто для пасок-крафінів як би “загортається” в трояндочку і змащується розм’якшеним вершковим маслом. В результаті паска виходить листковою і нагадує круасан. А ми насолоджуємося дуже ніжним вершковим смаком!
Інгредієнти
Борошно – 400 грамів, масло вершкове розтоплене – 50 грамів, масло вершкове розм’якшене – 100 грамів, дріжджі сухі – 5 грамів (0,5 пакетика/2 чайні ложки), цукор – 2 столові ложки з гіркою, вода тепла – 140 мілілітрів, сіль – 0,5 чайної ложки, цукрова пудра – 120 грамів, сік лимона – 1 чайна ложка, вода холодна – 2 столові ложки, цедра лимона і пасхальна присипка – за смаком.
Приготування
- У просіяну миску всипати цукор, сіль, сухі швидкодіючі дріжджі й перемішати.
- Додати розтоплене масло, теплу воду і вимішувати тісто не менше 15 хвилин, щоб воно стало гладким. За необхідності підсипайте на стіл борошно, але не відразу.
- Після того як тісто заміситься, сформувати кулю і покласти в змащену тарілку. Залишити на одну годину, покривши харчовою плівкою.
- Готове тісто розділити на шість рівних частин, дати знову відпочити під плівкою 15 хвилин.
- Кожну частину розкачати качалкою у тонку і довгу заготовку, яку рясно змастити м’яким вершковим маслом.
- Пласт скрутити в рулет і залишити під харчовою плівкою ще на 15 хвилин.
- Потім прорізати рулет вздовж, але не дорізати до кінця 3 сантиметри, натискаючи на ніж, щоб не сильно пошкодити шари.
- Загорнути рулет спіралькою, щоб розріз вийшов назовні. У вас має вийти квіточка-трояндочка.
- Те саме зробити з іншими рулетиками і помістити у форми для кексів.
Запікати крафіни в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 20-25 хвилин (спочатку накрийте фольгою форму, а за 10 хвилин до готовності – відкрийте).
Для глазурі до цукрової пудри додати лимонний сік, цедру лимона, холодну воду і перемішати. Готові булочки полити цукровою глазур’ю і присипати великодніми кондитерськими прикрасами.
* Крафіни – булочки із листково-дріжджового тіста