П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо любили готувати українські письменники: Леся Українка обожнювала англійський кекс з горіхами...

Що любили готувати українські письменники: Леся Українка обожнювала англійський кекс з горіхами та вишнею

Этот материал также доступен на русском языке
Ми вже познайомилися з кулінарними уподобаннями деяких українських письменників. Багато хто з них любив добре поїсти і нерідко самі готували свої оригінальні страви.

Одні рецепти збереглися донині у сімейних архівах, інші – письменники докладно описували у творах.

Леся Українка полюбляла приготувати англійський кекс з горіхами та вишнею

Інгредієнти

Масло вершкове – 250 грамів, цукор – 200 грамів, яйця – 4 штуки, борошно – 250 грамів, крохмаль – 50 грамів, вишні сушені – 100 грамів, горіхи волоські і ліщина – по 50 грамів, цедра.

Приготування

  • Борошно просіяти разом із розпушувачем та крохмалем.
  • Вбити яйця, додати розм’якшене масло і замісити однорідне, без грудок, тісто.
  • Покласти в нього сушені вишні, горіхи (можна подрібнені) та лимонну цедру.
  • Форму для випікання змастити маслом, присипати сухарями і викласти в неї тісто.
  • Розігріти духовку до 180 градусів і випікати кекс протягом 50 хвилин.

Охолоджений кекс присипати цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні