Одні рецепти збереглися донині у сімейних архівах, інші – письменники докладно описували у творах.
Леся Українка полюбляла приготувати англійський кекс з горіхами та вишнею
Інгредієнти
Масло вершкове – 250 грамів, цукор – 200 грамів, яйця – 4 штуки, борошно – 250 грамів, крохмаль – 50 грамів, вишні сушені – 100 грамів, горіхи волоські і ліщина – по 50 грамів, цедра.
Приготування
- Борошно просіяти разом із розпушувачем та крохмалем.
- Вбити яйця, додати розм’якшене масло і замісити однорідне, без грудок, тісто.
- Покласти в нього сушені вишні, горіхи (можна подрібнені) та лимонну цедру.
- Форму для випікання змастити маслом, присипати сухарями і викласти в неї тісто.
- Розігріти духовку до 180 градусів і випікати кекс протягом 50 хвилин.
Охолоджений кекс присипати цукровою пудрою.