Статті

Вівсяний хліб з сухофруктами – ласощі на круглий рік

Вівсяний хліб з сухофруктами

Сухофрукти не лише смачні, а й неймовірно корисні. Таким же виходить і цей хліб з вівсянки – близький родич панфорте та вівсяного пирога, тільки менш солодкий, і може бути використаний як хліб, і як снек, і як самостійне тістечко. А найголовніше – він пісний, без масла та яєць, і випікати його можна у дні постів, для дієтичного меню або просто для задоволення.

Інгредієнти

Сухофрукти (курага, чорнослив, родзинки, цукати) – 500 г, горіхи та насіння (мигдаль, фундук, насіння соняшнику, кунжут) – 200 г, вода – 200 мл, коньяк – 3-4 столові ложки, густий мед або густий джем – 2 столові ложки, вівсяні пластівці – 8 столових ложок, борошно – 150-200 г.

Як готувати

  1. Сухофрукти і горіхи промити, курагу і чорнослив можна розрізати навпіл або шматочками, з’єднати з горіхами, перемішати й залити гарячою кип’яченою водою (100 мл) та коньяком. Можна залишити на ніч, а можна й на годину.
  2. До сухофруктової суміші додати ще 100 мл води, варення або мед, всипати борошно і пластівці, ретельно вимісити ложкою або рукою. Тісто дуже густе і вимішувати ложкою складно, простіше рукою.
  3. Форму застелити пергаментом і змастити олією. Викласти тісто у форму, ретельно утрамбувати ложкою, розгладити, розрівняти, щоб повітря всередині не було. Накрити зверху пергаментом або фольгою.
  4. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 1 годину 20 хвилин, причому останні 20 хвилин випікати відкритим.
  5. Витягнути хліб, остудити у формі, перевернути на блюдо, знявши пергамент. Різати найкраще ножем із зубцями.

Ви зможете скористатися і цими рецептами:

Новое на сайте

  • Статті

Виплати ветеранам: кому, коли і скільки обіцяють

Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…

18/05/2025 18:17
  • Статті

Біодобавки: користь чи ризик для организма

Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…

18/05/2025 17:04
  • Статті

Як використовувати чебрець на кухні: поради досвідчених господинь та кухарів

Чебрець - ароматна пряність із легкими хвойними нотками, пряним смаком і приємною гіркуватістю.

18/05/2025 16:16
  • Статті

Відомі люди на монетах: чому «Запорожець за Дунаєм» в СРСР намагалися переписати

Ми продовжуємо рубрику «Відомі люди на монетах», де знайомимо вас із викарбуваними в металі знаменитими…

18/05/2025 14:58
  • Статті

Якщо у вас з’явилися болючі вузлики у м’язах: у чому їхня небезпека – ні УЗД, ні рентген не покажуть

У вас з'явилося відчуття стягнутості або болю в певному м'язі? На УЗД і рентгені в…

18/05/2025 13:59
  • Новини

Весняний салат з полуницею – перша радість на столі

Перші фрукти та овочі ми чекаємо з нетерпінням і з особливою насолодою пробуємо. Але свіжі…

18/05/2025 12:57