Микола Гоголь: вареники на кисляку
Інгредієнти
Кисле молоко – 0,5 літра, борошно – 5 склянок, цукор – 2-3 столові ложки, вишня – 0,5 кілограма, яйця – 1-2 штуки, сода – 1 чайна ложка.
Приготування
- Вишні очистити від кісточок, засипати цукром і залишити на півгодини.
- Злити сік, додати ложку цукру і довести до кипіння, щоб вийшов сироп.
- Просіяти борошно із содою та сіллю.
- Збити яйця, влити кисле молоко, додати борошно і замісити тісто.
- Залишити на 30 хвилин.
- Потім скачати тісто у ковбаску, нарізати її шматочками і розкачати у невеликі кружечки.
- На кожен викласти по 4-5 вишень і скрипіти краї.
- Варити у киплячій підсоленій воді п’ять хвилин після спливання.
Викласти на тарілку, додати шматок вершкового масла, полити вишневим сиропом.