П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо любили готувати українські письменники: Микола Гоголь обожнював вареники на кисляку

Що любили готувати українські письменники: Микола Гоголь обожнював вареники на кисляку

Этот материал также доступен на русском языке
Багато які наші письменники любили добре поїсти і нерідко самі готували свої оригінальні страви. Одні рецепти збереглися донині у сімейних архівах, інші - письменники докладно описували у творах.

Микола Гоголь: вареники на кисляку

Інгредієнти

Кисле молоко – 0,5 літра, борошно – 5 склянок, цукор – 2-3 столові ложки, вишня – 0,5 кілограма, яйця – 1-2 штуки, сода – 1 чайна ложка.

Приготування

  • Вишні очистити від кісточок, засипати цукром і залишити на півгодини.
  • Злити сік, додати ложку цукру і довести до кипіння, щоб вийшов сироп.
  • Просіяти борошно із содою та сіллю.
  • Збити яйця, влити кисле молоко, додати борошно і замісити тісто.
  • Залишити на 30 хвилин.
  • Потім скачати тісто у ковбаску, нарізати її шматочками і розкачати у невеликі кружечки.
  • На кожен викласти по 4-5 вишень і скрипіти краї.
  • Варити у киплячій підсоленій воді п’ять хвилин після спливання.

Викласти на тарілку, додати шматок вершкового масла, полити вишневим сиропом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні