Ми зібрали оригінальні рецепти солодких та солоних пасок, а також незвичайні ідеї великодньої глазурі. Слідкуйте за нашими публікаціями
Пасхальні кролики
Інгредієнти
ДЛЯ ТІСТА: борошно – 100 грамів, розпушувач – 1/2 чайної ложки, яйце – 1 штука, молоко – 60 мілілітрів, родзинки – 30 грамів, курага – 50 грамів, цукати – 40 грамів, масло вершкове – 70 грамів, цукор – 70 грамів, сіль – 1 щіпка, ванілін – за смаком.
ДЛЯ ГЛАЗУРІ: цукор – половина склянки, вода – 2 столові ложки, желатин – 1 чайна ложка; для прикраси: кокосова стружка та маршмелоу (білі та рожеві палички) – за смаком.
Приготування
- У мисці змішати просіяне борошно, сіль, розпушувач і ванілін. Влити розтоплене вершкове масло і перемішати.
- Відокремити білок від жовтка. Жовток з’єднати з цукром і розтерти, додати в тісто і замісити до однорідності.
- Додати в тісто чисті й розпарені родзинки, порізану курагу і перемішати.
- Влити тепле молоко і перемішати знову до однорідності.
- Додати цукати.
- Відкладений білок збити до щільної пишної маси і додати в тісто.
- Форму для мафінів заповнити тістом на дві третини висоти.
- Поставити в розігріту духовку і випікати 30-60 хвилин до готовності.
Для декору взяти маршмелоу і розрізати по діагоналі. Це будуть вушка кролика. Їх потрібно по 2 штуки (розрізані) на кожну паску.
- Для глазурі замочити желатин у воді й дати постояти 20-30 хвилин. У каструлю налити воду і всипати цукор, на середньому вогні довести до кипіння і варити до розчинення цукру.
- Зняти з вогню, покласти набряклий желатин і перемішати до однорідної маси.
- Потім збити міксером на високій швидкості до пухкої білої маси. Занурити паску в глазур і відразу в кокосову стружку.
- Основи вушок також занурити в помадку і прикріпити зверху на паски. Аналогічно зробити кролику очі, носик та хвостик.