Слідкуйте за нашими матеріалами – і свято вам запам’ятається надовго.
Паска з в’яленою вишнею
Інгредієнти
Борошно – 1 кілограм, пресовані дріжджі – 60 грамів, сіль – 10 грамів, цукор – 350 грамів, яйця – 5 штук, молоко – 300 грамів або 1,5 склянки, масло вершкове – 150 грамів, сметана 20% жирності – 100 грамів, в’ялена вишня – 250 грамів, ванілін – 1 грам.
Приготування
- Дріжджі розчинити в теплому молоці і додати половину просіяного борошна. Добре перемішати і залишити в теплому місці без протягів приблизно на годину.
- Потім ввести в опару цукор, розтоплене масло, сіль, яйця, сметану і другу частину просіяного борошна.
Потрібно добре вимісити тісто так, щоб воно відставало від рук і посуду, а в кінці замісу додати в’ялену вишню (можна консервовану без кісточок).
Накрити тісто рушником і залишити у теплому місці ще на годину для бродіння.
- Стінки і дно форми змастити вершковим маслом.
- Коли тісто підійде, поділити його на шматочки і розкласти у форми на одну третину.
- Заготовки паски залишити на вистоювання, приблизно на годину. Тісто має піднятися майже на всю форму.
- Духовку розігріти до 200 градусів і відправити паски випікатися на 20 хвилин.
Готові паски прикрасити за смаком.