П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємося до Великодня з незвичайною випічкою: паска з в'яленою вишнею

Готуємося до Великодня з незвичайною випічкою: паска з в’яленою вишнею

Этот материал также доступен на русском языке
Головна святкова страва на великодньому столі – це випічка. Ми розпочинаємо публікацію серії оригінальних рецептів солодких та солоних пасок, а також незвичайні ідеї великодньої глазурі.

Слідкуйте за нашими матеріалами – і свято вам запам’ятається надовго.

Паска з в’яленою вишнею

Інгредієнти

Борошно – 1 кілограм, пресовані дріжджі – 60 грамів, сіль – 10 грамів, цукор – 350 грамів, яйця – 5 штук, молоко – 300 грамів або 1,5 склянки, масло вершкове – 150 грамів, сметана 20% жирності – 100 грамів, в’ялена вишня – 250 грамів, ванілін – 1 грам.

Приготування

  • Дріжджі розчинити в теплому молоці і додати половину просіяного борошна. Добре перемішати і залишити в теплому місці без протягів приблизно на годину.
  • Потім ввести в опару цукор, розтоплене масло, сіль, яйця, сметану і другу частину просіяного борошна.

Потрібно добре вимісити тісто так, щоб воно відставало від рук і посуду, а в кінці замісу додати в’ялену вишню (можна консервовану без кісточок).

Накрити тісто рушником і залишити у теплому місці ще на годину для бродіння.

  • Стінки і дно форми змастити вершковим маслом.
  • Коли тісто підійде, поділити його на шматочки і розкласти у форми на одну третину.
  • Заготовки паски залишити на вистоювання, приблизно на годину. Тісто має піднятися майже на всю форму.
  • Духовку розігріти до 200 градусів і відправити паски випікатися на 20 хвилин.

Готові паски прикрасити за смаком.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні