Ми пропонуємо вам нескладний рецепт смажених сирних кульок із часником, яким з нами поділилася наша читачка.
Часникові кульки з сиром
«Хочу поділитися з вашими читачами нескладним рецептом приготування пісочних кульок, які можна подавати як окрему закуску, до перших страв або до різних «дорослих» напоїв.
Для рецепту нам знадобиться:
борошно – 1,75 склянки, цукор – 2,5 чайної ложки, маргарин або масло – 3 столові ложки, вершкове масло – 80 грамів і ще 3 столові ложки, тертий сир гострих сортів – 170 грамів, молоко – 0 ,75 склянки, часник – 1-3 зубчики, розпушувач, зелень, сіль.
Приготування
- Змішайте борошно, розпушувач, цукор і сіль. Додайте маргарин і добре перемішайте.
- Додайте масло, сир і влийте молоко. Замісіть тісто, але не місіть його довго, інакше сирні кульки не вийдуть розсипчастими.
- Викладайте тісто кульками розміром приблизно з тенісний м’яч на деко, на відстані 5 сантиметрів одна від одної.
Випікайте близько 20 хвилин до золотистого кольору.
- Розтопіть 3 столові ложки вершкового масла з подрібненим часником і нагрівайте на середньому вогні 1 хвилину. Потім додайте зелень і змастіть часниковим соусом сирні кульки.
Подавайте теплими».
Катерина Куценко, Київська область