No menu items!
Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачОбираємо стілець для годування: на що звернути увагу?

Обираємо стілець для годування: на що звернути увагу?

Поява малюка в домі — радісна подія, на яку з великим нетерпінням чекають батьки та найближчі родичі. Завдання дорослих приготуватися до появи дитини в домі, придбати все необхідне та створити комфортні умови.

З перших днів життя малюка знадобиться дитяче ліжечко, пелінатор, коляска. Ще через деякий час треба придбати гойдалки та розвиваючі центри. І звичайно ж як тільки малюк навчиться сидіти — знадобиться стільчик для годування. Без нього взагалі не обійтися.

Який вид стільця для годування обрати

Більшість дітей у ранньому віці погано їдять та маніпулюють батьками, вимагаючи не стільки їжі, скільки розваг: мультиків, танців та пісень під час обіду чи вечері. Повернути прийом їжі в потрібне русло допоможе стільчик для годування, особливо якщо він буде стояти неподалік від загального столу, за яким обідатимуть усі члени сім’ї.

Найчастіше зустрічаються три різновиди стільців для годування.

  1. Найбільший попит має класичний стілець для годування, який складається з власне крісла, стільниці та підставки для ніжок малюка. В таких кріслах можна вибирати висоту розміщення сидіння, а також кут нахилу. Деякі моделі оснащені пасками безпеки. Як правило, їх використовують, коли малюки ще зовсім маленькі й можуть випасти зі стільця. Стільниця легко знімається, і крісло можна поставити біля звичайного столу. Але це варто робити, коли малюк вже трохи підросте і навчиться добре сидіти. Такий стілець легко складається та не займає багато місця під час зберігання.
  2. Стільці-трансформери для годування складаються з двох окремих частин. Перша частина — власне стілець, друга — П-подібна опора. Якщо цю опору перевернути, то можна отримати маленький столик. Спочатку в такому кріслі можна годувати малюків, а трохи згодом зробити стіл та стілець для виконання різних цікавих завдань.
    До мінусів стільців-трансформерів відносяться велика вага та відсутність можливості регулювати висоту та кут нахилу крісла.
  1. Стільчик для годування, який поєднує у собі функції люльки та гойдалки. Такі стільці мають декілька положень нахилу спинки, тому сидіти в них дуже зручно. Коли прийом їжі закінчено, стілець легко перетворюється на люльку для сну, тому що має спеціальну анатомічну будову. Також дуже часто такі крісла оснащені іграшковим блоком та мають пристрій, який злегка розколисує люльку та допомагає малюкові швидше заснути.

В онлайн-магазині new-baby.com.ua представлений дуже широкий вибір товарів для дітей. Тут можна знайти не лише стільці для годування, а й автомобільні крісла, різноманітні гойдалки, люльки та багато чого іншого.

Якість начиння для крісла теж має значення

Обираючи стілець для годування, треба звернути увагу на якість стільниці. Вона має бути з бортиками. Якщо дитина щось розіллє чи розсипле, бортики захистять від протікання на підлогу. Стільниця має бути виготовлена з якісного пластику або дерева, покритого лаком.

Деякі стільці для годування, оснащені коліщатами. Це дуже зручно. Щоб переставити крісло в інше місце не треба його переносити, а можна зручно та легко перекотити. Коліщатка зазвичай пластикові в гумовому обрамлені. Завдяки цьому вони не створюють зайвого шуму.

Під час покупки поцікавтеся у продавця про ремені безпеки. Найкращим вважається стілець, який оснащено не вертикальним ременем, а багатоточковими ременями. Вертикальний ремінь захищає від падіння, але при цьому нічого не заважає дитині встати та вилізти з крісла. Багатоточкові ремені тримають малюка за плечі, що не дає йому змоги встати з крісла.

Чохол стільця теж має значення. Він повинен бути виготовлений з матеріалу, який легко переться та швидко висихає. За допомогою додаткових гачків або липучок чохол надійно прикріплюється до основи крісла. Також варто звернути увагу, щоб на чохлі було мінімум швів, адже саме в них набивається багато бруду та накопичується пилу.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні