Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаРізнеОрганізація складського приміщення: що потрібно знати про стелажі та пластикові ящики

Організація складського приміщення: що потрібно знати про стелажі та пластикові ящики

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто уявляє собі склад, як сіре приміщення, в якому хаотично зберігається товар. Але насправді сучасний склад – це функціональне приміщення, обладнане спеціальними меблями для зручності роботи персоналу та кращого зберігання товарів. Як зробити складське приміщення функціональним та зручним?

Вибираємо стелажі залежно від поставлених завдань

Щоб організувати систему зберігання на складі на вищому рівні, без стелажів не обійтися. Існує кілька різновидів стелажних конструкцій:

  • Палетні конструкції являють собою спеціальні палети, розміщені у вертикальних рядах: від підлоги до стелі. Такі конструкції дозволяють зберігати на складі велику кількість продукції та при цьому економно використовувати простір. Палетні стелажі мають передній доступ до полиць. Така конструкція надає можливість швидкого доступу до продукції, а також зручність при завантаженні та розвантаженні товару на полиці.
  • Полкові стелажі також розроблені для зручного зберігання продукції. На поличних конструкціях зручно зберігати товар, який не потребує додаткового пакування. Ці стелажі призначені для зберігання негабаритної продукції, наприклад дрібної побутової техніки. Для зберігання на таких стелажах можна використовувати спеціальну пластикову скриньку, в яку легко поміститися багато дрібного товару.
  • Мезонінні стелажі або, як їх ще називають, поверхові — це конструкція, що має багато ярусів. При виробництві поверхових стелажів використовуються також палетні стелажі. Найчастіше такі конструкції встановлюються на складах із дуже високими стелями. Нерідко поверхові стелажі облаштовуються додатковими перекриттями, сходами або ліфтами.
  • Консольні стелажі — це тип складських конструкцій, які кріпляться до стіни за допомогою консолей. Ці стелажі дозволяють функціонально використовувати складський простір. Консолі ідеально підходять для зберігання товарів середньої тяжкості.
  • Метизні конструкції використовуються для зберігання кріпильних виробів. Вони є опорною рамкою з боксами або перегородками для зберігання дрібних товарів, наприклад, болтів, гайок, цвяхів. Рама має невеликі колеса, що дозволяє легко перемістити стелаж на потрібне місце.

Кожен із перерахованих стелажів має свої переваги, і вибирати потрібно виходячи з розмірів складу, а також різновиду продукції, яку планується зберігати.

Пластикові ящики – ідеальний варіант для зберігання товару

Які б стелажі не використовувалися для зберігання товарів на складі, без пластикових ящиків просто не обійтись. Ящики виготовляються у різних розмірах та за спеціальною технологією. Ця технологія дозволяє поєднувати легкість скриньки та її високу вантажопідйомність. Таким чином, за мінімальної ваги самого ящика, в ньому можна підняти вантаж, який під силу тарі з металу. Це свою чергу прискорює навантаження і розвантаження продукції. Також до переваг належать:

  1. Доступна вартість у порівнянні з ціною на металеві ящики.
  2. Довговічність та стійкість пластику до перепадів температури та інших змін зовнішнього середовища. Пластикові ящики не бояться морозів та 40-градусної спеки.
  3. Універсальність у використанні. У пластикових ящиках можна зберігати як побутові товари, так і харчові продукти.
  4. Ящики можна використовувати на складі з автоматизованими системами. Вони мають спеціальні кріплення, що дозволяють швидко за допомогою обладнання перенести ящик з одного стелажу на інший.

*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні