Ліниві хачапурі
Хачапурі – рецепт грузинської національної кухні, коржик з начинкою. Начинка для хачапурі може бути різноманітною, це сир, яйце, м’ясо. У 2019 році хачапурі надано статус нематеріальної пам’ятки культурної спадщини Грузії.
Інгредієнти
Сир твердий – 200 грамів, цибуля зелена – пучок, сметана – 200 грамів, яйця – 2 штуки, борошно – 5 столових ложок, сода – 0,5 чайної ложки, сіль та олія – за смаком.
Приготування
- Сир натерти на тертці, а зелену цибулю дрібно порубати.
- У миску з сиром вбити два яйця, додати сметану, зелену цибулю і добре перемішати.
- Додати соду, сіль і знову перемішати.
- Поступово додати борошно і вимісити тісто.
- На розігріту сковороду з рослинною олією викласти сирне тісто і розрівняти його.
Коржик смажити на середньому вогні протягом 4-5 хвилин з одного боку і буквально пару хвилин з другого.