Картопляні пиріжки з сосискою
Ці пиріжки виходять настільки ніжними та смачними, що забуваєш про шкоду сосисок та смаженого. Сосиски найкраще використовувати хорошої якості, в натуральній оболонці та невеликого розміру, тоді й пиріжки вийдуть меншим розміром.
Інгредієнти
Картопля – 10 штук, яйце – 1 штука, борошно – 3 столові ложки, сосиски – 7 штук, олія – 5 столових ложок.
Приготування
- Картоплю відварити та розім’яти на пюре.
- У тепле пюре додати яйце, борошно і ретельно перемішати до однорідної маси.
- Змочити руки у воді та з тіста розкотити десять невеликих коржиків.
- У кожен коржик покласти сосиску і сформувати пиріжок.
- Пиріжки обсмажити на розігрітій сковороді з олією з обох боків по 2-4 хвилини.
Як начинку можна використовувати будь-які інші добавки: ковбасу, гриби, зелену цибулю та зелень, сир, овочі та інші. Такі пиріжки найкраще подавати із запалу-спеку зі свіжою сметаною.
До речі, для приготування можна використовувати картопляне пюре, що залишилося з обіду або вечері.