Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЛікування дарами природи: які засоби використовувати при холециститі

Лікування дарами природи: які засоби використовувати при холециститі

Этот материал также доступен на русском языке
Холецистит – це запалення жовчного міхура. Найчастіше зустрічається у жінок зрілого та похилого віку. Як полегшити стан при нездужання?

Чому розвивається холецистит

Жовчний міхур – це резервуар, в який надходить жовч, що виробляється в печінці. З нього через жовчні протоки вона доставляється в дванадцятипалу кишку, де відіграє важливу роль у перетравленні їжі.

При холецистит вільний струм жовчі порушується, і вона накопичується в жовчному міхурі. Через війну формуються умови, сприяють розвитку запалення та інфекції.

Холецистит буває гострий та хронічний. Для хронічного холециститу характерно млявий перебіг захворювання з періодичними загостреннями. Щоб покращити загальне самопочуття та знизити ризик рецидивів, хворим призначають медикаментозне лікування та дієту.

Лікування народними засобами холециститу в негострому стані допускається після консультації з лікарем. Домашні методи передбачають переважно використання зборів рослин.

Що допоможе при холециститі?

Настій медунки

Молоду свіжу траву медунки аптечної варити як суп. Або із сухої трави приготувати настій. Жменю подрібненої трави заварити 180 мл окропу, настояти і пити з медом замість чаю.

Настій кукурудзяних рилець

10 г подрібнених кукурудзяних рилець заварити 200 мл окропу, настояти 30 хвилин, процідити. Пити по 50 мл 3 рази на день до їди.

Настій подорожника 

1 столову ложку подрібненої трави подорожника великого заварити 200 мл окропу, настояти 10 хвилин, процідити. Випити протягом години невеликими ковтками (добова норма).

Настій деревію

2 чайні ложки подрібненої трави деревію заварити 200 мл окропу, настояти 1 годину, процідити. Пити по 50 мл 4 рази на день до їди.

Пам’ятайте! Рослина отруйна. Передозування викликає запаморочення та висипання на шкірі.

Настій шавлії

2 чайні ложки листя шавлії лікарської заварити 400 мл окропу, настояти 30 хвилин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці кожні 2 години.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні