Сорбет* із грейпфрута
На смак сорбет солодкий, але із пікантною цитрусовою ноткою. До заморожування сорбету ви можете перевірити його на солодощі. За потребою можна додати більше лимонного соку чи цукру. Готується просто, головне дочекатися, коли він повністю замерзне. Він буде особливо актуальним у спекотні літні дні.
Інгредієнти
«Грейпфрут – 2-3 штуки (потрібно отримати близько 350-400 мілілітрів соку), цукор – 200 грамів, вода – 200 грамів, мед – 1 чайна ложка, подрібнений розмарин – за смаком.
Приготування
- Змішати в сотейнику цукор, воду і мед для сиропу.
- Довести до кипіння на середньому вогні й охолодити.
- Розрізати грейпфрут, вичавити сік і витягти з нього решту м’якоті, потім змішати їх і збити в блендері.
- У грейпфрутову суміш додати цукровий сироп, подрібнений розмарин і знову збити, після чого прибрати в морозилку на три години.
Людмила Василівна, Вінницька обл.»
*Сорбет – різновид фруктово-ягідного морозива.