Статті

Забуті рецепти української кухні: горохляники – нова для нас страва з гороху

Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.

Горохляники

Оладки з гороху або так звані горохляники – українська страва, яка була дуже популярною до 50-х років минулого століття.

Якщо у вас залишився із зими горох і ви не знаєте, що з нього робити, рекомендуємо приготувати горохляники. І запаси використаєте, і родину смачненьким нагодуєте.

Інгредієнти

Горошок (свіжий або заморожений) – 2 склянки, яйце – 1 штука, борошно або панірувальні сухарі – 2 столові ложки, листя м’яти – 2 столові ложки, сіль, перець.

Як готувати?

  • Горошок відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин.
  • Якщо немає зеленого горошку, можна використати звичайний горох, але варити його доведеться довше.
  • Готовий горошок подрібніть блендером або пропустіть через м’ясорубку.
  • Додайте яйце, дрібно нарізане листя м’яти, борошно та сухарі.
  • Посолити, поперчити і добре перемішати.
  • З маси, що вийшла, сформуйте невеликі котлети і обсмажте на сковороді.

Подавайте зі сметаною або йогуртом.

Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 24-25 травня: чи прийде нарешті довгоочікуване тепло

Тепла погода чи знову дощ? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний…

23/05/2025 23:05
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 24 травня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

23/05/2025 22:35
  • Статті

Щасливі дні на пенсії: як кіт чи собака змінює повсякдення

Для людей похилого віку важливо мати в домі домашніх улюбленців. Відомо, що собаки — найвірніші…

23/05/2025 22:18
  • Новини

Морква виросте великою, солодкою і не тріскатиметься: яке підживлення використовувати

Солодка, хрумка, велика – саме такою ми хочемо бачити моркву з власного городу. Розповідаємо, як…

23/05/2025 22:00
  • Новини

Форшмак із сардин: готуємо найпростіший варіант улюбленої страви

Форшмак – ідеальна намазка для бутербродів. Спробуйте спрощений варіант із сардин, для приготування всього за…

23/05/2025 21:28
  • Новини

Українцям збільшили тривалість відпусток: хто відпочиватиме довше

Частина українців зможуть відпочивати значно довше. Роз'яснення міністерства.

23/05/2025 19:15