Для підвищеної кислотності характерні протрижка з кислуватим або гірким присмаком, почуття переповненості в животі.
Основні фактори, що впливають на підвищення рівня соляної кислоти: тривалі перерви між їдою, часті перекушування всухом’ятку, переїдання, зловживання кавою, міцним чаєм, спиртними напоями, копченостями, жирною, смаженою їжею, фастфудом.
Як знизити кислотність
Народна медицина для зниження кислотності шлункового соку рекомендує такі засоби:
Настій акації
2 столові ложки подрібнених квітів та листя білої акації заварити в термосі 400 мл окропу. Настояти протягом ночі, вранці процідити.
Пити по 100 мл 4 рази на день.
Настій збору
Взяти в рівних частинах траву звіробою продірявленого, м’яти, ромашки та споришу. 1 столову ложку суміші заварити 1 літром окропу, настояти 30-40 хвилин, процідити.
Пити у теплому вигляді у будь-який час без дозування.
Настій збору
Взяти 2 г листя вахти трилистої, по 15 г листя м’яти перцевої, квіток деревію і насіння кропу, 30 г трави звіробою продірявленого. 2 столові ложки подрібненої суміші заварити 400 мл окропу в термосі, настояти 2 години і процідити.
Прийняти протягом дня всю порцію по 1-2 столові ложки на прийом при підвищеній кислотності шлункового соку.
Настій збору
Взяти в рівних частинах траву золототисячника та звіробою продірявленого. 2 столові ложки подрібненої суміші заварити 500мл окропу, настояти 30 хвилин, процідити.
Пити по 100 мл 5 разів на день до їди. Настій вважається хорошим натуральним нейтралізатором підвищеної кислотності шлунка.
З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова