Голубці з млинцями – це по суті дві страви в одній. Це і голубці, і млинці з м’ясом, а смак їх незвичайний. Родом ця оригінальна страва з Радивилівського району Рівненської області. Колись голубці з млинцями готували лише на великі свята.
Капуста з тонким листям – 1 шт., м’ясний фарш – 500 г, цибуля – 1 шт., морква – 1 шт., картопля – 1-2 шт., лавровий лист – 3 шт., томатний соус – 10 мл, сметана – 100 г, бульйон – 1 склянка, вершкове масло або смалець – для смаження, сіль, чорний перець та кріп – за смаком.
Для млинців: молоко або вода – 2 склянки, яйце – 1 шт., борошно – 1 склянка, сіль — 0,5 чайної ложки, олія – 1 столова ложка.
Капустяне листя пропарити у каструлі з водою, після кожен листочок розрізати навпіл.
Цибулю та моркву очистити, нарізати і обсмажити. Коли засмажка охолоне, додати її у фарш, поперчити, посолити і перемішати.
У глибоку миску вбити яйце, додати цукор і дрібку солі, влити молоко, масло, додати борошно, добре збити тісто і приготувати млинці.
На дно глиняної посудини, чавунку або каструлі шарами викласти картопляні кружечки і листя капусти, змащене маслом або жиром.
На кожен листок капусти викласти млинець, зверху покласти фарш, щільно закрутити в рулет і викласти в каструлю, між шарами додаючи лавровий лист.
Томат і сметану змішати, разом з бульйоном (можна з підсоленою водою) залити в голубці і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 30-45 хвилин.
Подати голубці зі сметаною, зеленню або зі смаженими шкварками.
У Пенсійному фонді пояснили, кому із отримувачів субсидій потрібно до 1 липня звернутися за продовженням…
Ще в березні в уряді обіцяли, що всі пенсії проіндексують не менш ніж на 100…
Як правильно поливати буряк, щоб овоч був смачним та солодким? Розповідаємо кілька важливих правил.
Побалуйте себе та близьких простим десертом, приготування якого не потребує великих зусиль, а смак стане…
Щоб не стати жертвою фальшивомонетників, потрібно знати, які купюри підробляють найчастіше і як перевірити їхню…
Накладено арешт на майно через борги? Пам'ятайте, що є речі, які забирати не мають права.…