Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРадивилівські голубці з млинцями - культурне надбання українців

Радивилівські голубці з млинцями – культурне надбання українців

Этот материал также доступен на русском языке
Радивилівські голубці з млинцями визнані культурним надбанням українців. Вони внесені до переліку нематеріальної культурної спадщини України. Познайомтеся із дивовижною стравою.

Радивилівські голубці з млинцями

Голубці з млинцями – це по суті дві страви в одній. Це і голубці, і млинці з м’ясом, а смак їх незвичайний. Родом ця оригінальна страва з Радивилівського району Рівненської області. Колись голубці з млинцями готували лише на великі свята.

Інгредієнти

Капуста з тонким листям – 1 шт., м’ясний фарш – 500 г, цибуля – 1 шт., морква – 1 шт., картопля – 1-2 шт., лавровий лист – 3 шт., томатний соус – 10 мл, сметана – 100 г, бульйон – 1 склянка, вершкове масло або смалець – для смаження, сіль, чорний перець та кріп – за смаком.

Для млинців: молоко або вода – 2 склянки, яйце – 1 шт., борошно – 1 склянка, сіль — 0,5 чайної ложки, олія – 1 столова ложка.

Приготування

  • Капустяне листя пропарити у каструлі з водою, після кожен листочок розрізати навпіл.

  • Цибулю та моркву очистити, нарізати і обсмажити. Коли засмажка охолоне, додати її у фарш, поперчити, посолити і перемішати.

  • У глибоку миску вбити яйце, додати цукор і дрібку солі, влити молоко, масло, додати борошно, добре збити тісто і приготувати млинці.

  • На дно глиняної посудини, чавунку або каструлі шарами викласти картопляні кружечки і листя капусти, змащене маслом або жиром.

  • На кожен листок капусти викласти млинець, зверху покласти фарш, щільно закрутити в рулет і викласти в каструлю, між шарами додаючи лавровий лист.

  • Томат і сметану змішати, разом з бульйоном (можна з підсоленою водою) залити в голубці і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 30-45 хвилин.

Подати голубці зі сметаною, зеленню або зі смаженими шкварками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні