П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗ чого зробити кляр для биточків

З чого зробити кляр для биточків

Этот материал также доступен на русском языке
Кляр - це рідке паніровка для того, щоб обсмажити продукти у фритюрі або на сковороді. Існує безліч цікавих рецептів кляру.

Найпростіший кляр складається з борошна та рідини. Часто в кляр додають яйце. Найпростіша рідина – вода, але кухарі часто замінюють воду на молоко, пиво, газовану воду, вино. Заміна залежить від того, які продукти обсмажують.

Як приготувати смачний кляр у домашніх умовах

Класичний кляр

Збийте два яйця, додайте 1/2 склянки води та 1/2 склянки борошна, сіль, чорний перець і перемішайте до однорідності.

Кляр на майонезі

Візьміть 100 г майонезу, вбийте 2 яйця і перемішайте вилкою, додайте 100 г борошна, посоліть, поперчіть і збийте блендером або віночком.</

Кляр на газованій воді

Змішайте 4 столові ложки борошна з 1/2 чайної ложки розпушувача, 1/2 чайної ложки паприки, сіллю та перцем. Окремо збийте яйце і додайте|добавляйте| в суху суміш. Поступово додавайте в масу 50-70 мл сильно газованої води і відразу ж опускайте відбивні в кляр і смажте.

***
Щоб вироби з тіста не просочувалися жиром, слід смажити на сильному вогні, додавши в олію трохи оцту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні