buckwheat porridge
Сьогодні гречка, як і раніше, залишається лідером серед круп, оскільки приносить найбільшу користь нашому організму.
У гречці міститься найбільша кількість антиоксидантів і мінералів, її можна включати до складу будь-яких дієт, а через низький глікемічний індекс – вживати діабетикам.
Якщо гречку варити не надто довго, у ній збережуться флавоноїди та кверцитин, який є корисним для судин. Він зміцнює судинну стінку і має протизапальну дію, наприклад, при варикозі.
Крім того, у гречці міститься багато рослинного білка.
Якщо говорити про різні сорти гречки, то кориснішою є зелена крупа, яка не пройшла теплову обробку. Її навіть можна пророщувати вдома тим, хто включає до раціону пророщені зерна. У 100 г зеленої крупи міститься денна норма вітамінів групи В і вітаміну Е.
Темна гречка піддавалася термічній обробці, тому менш корисна. Однак, якщо її запарювати, а не варити, то в ній збережеться набагато більше корисних речовин.
Із зеленої гречки краще готувати супи та молочні каші, оскільки вона має велику в’язкість.
А коричнева гречка відмінно підходить для гарнірів та пирогів. Крім того, її корисно додавати у котлети.
Сильні пориви вітру та змішані опади. Детальний прогноз погоди на вівторок.
Геомагнітні збурення у вівторок посиляться. Якими вони будуть і хто відчує зміни першим?
Ваша побутова техніка в зоні ризику. Стабілізатор, реле чи ДБЖ: який захист справді працює в…
Кого зобов’яжуть повертати надміру виплачені кошти. У ПФУ пояснили.
Держава покриє частину витрат на енергоносії. Хто точно отримає знижку та які документи потрібні?
Українцям обіцяють новий стрибок вартості дров. Актуальні дані та поради лісників.