buckwheat porridge
Сьогодні гречка, як і раніше, залишається лідером серед круп, оскільки приносить найбільшу користь нашому організму.
У гречці міститься найбільша кількість антиоксидантів і мінералів, її можна включати до складу будь-яких дієт, а через низький глікемічний індекс – вживати діабетикам.
Якщо гречку варити не надто довго, у ній збережуться флавоноїди та кверцитин, який є корисним для судин. Він зміцнює судинну стінку і має протизапальну дію, наприклад, при варикозі.
Крім того, у гречці міститься багато рослинного білка.
Якщо говорити про різні сорти гречки, то кориснішою є зелена крупа, яка не пройшла теплову обробку. Її навіть можна пророщувати вдома тим, хто включає до раціону пророщені зерна. У 100 г зеленої крупи міститься денна норма вітамінів групи В і вітаміну Е.
Темна гречка піддавалася термічній обробці, тому менш корисна. Однак, якщо її запарювати, а не варити, то в ній збережеться набагато більше корисних речовин.
Із зеленої гречки краще готувати супи та молочні каші, оскільки вона має велику в’язкість.
А коричнева гречка відмінно підходить для гарнірів та пирогів. Крім того, її корисно додавати у котлети.
Колишня лікарка з Одеси з понаднормовим стажем у 30 років цікавиться, чи правильно їй перерахували…
Говорити по телефону під час грози може бути небезпечно — але не завжди. Розповідаємо, коли…
Наша читачка поділилася рецептом найшвидшої та найсмачнішої піци на сковороді, яка готується за лічені хвилини.
Держава хоче, щоб українці працювали до 65 років і люди з інвалідністю також шукали роботу.…
Журналісти попросили ChatGPT оцінити ситуацію та дати відповідь: де жити безпечніше — в Україні чи…
У середу, 2 липня, на більшій частині території України опадів не очікується