Нагадаємо, ми розповідали: Мандарини – користь та шкода для здоров’я: що обов’язково потрібно знати кожному.
- Зверніть увагу на форму плода. Більш круглі мандарини солодші за плоскі сорти.
- Слід віддавати перевагу мандаринам середнього розміру – вони найсолодші.
- Важливим є колір. Вибирайте мандарини зі шкіркою насиченого яскраво-помаранчевого кольору. Бліді, жовті, зелені плоди навряд чи будуть смачними.
- Понюхайте плід. Виражений аромат мають лише стиглі плоди. Якщо запаху немає – не купуйте.
- Дуже важлива вага. «Зважте» мандарин у своїй руці. Якщо він важкуватий, це добрий знак, тому що в такому мандарин багато соку.
- Твердий, як камінь? Не беріть: надто тверді мандарини нестиглі та несмачні.