floral printed tea party
Чай – один із найпопулярніших і найдавніших напоїв у світі: питні якості чаю відкрив китайський імператор Шен Нунг ще у III столітті до нашої ери. У сучасному світі чаю присвячений навіть спеціальний день – 15 грудня ми відзначаємо Міжнародний день чаю. Які ж існують різновиди і рецепти чаю?
Сорт чаю – результат методу обробки чайного листа. Саме від цього процесу залежать колір та смак напою.
Крім того, смак чаю залежить від ароматичної обробки.
Чорний чай – 0,5 чайної ложки, вода – 200 грамів, апельсиновий сік – 50 грамів, лимонний сік – 1 чайна ложка, коньяк – 2-4 столові ложки, мускатний горіх та цукор – за смаком.
Заваріть чорний чай, додайте апельсиновий і лимонний сік. Закип’ятіть і влийте коньяк, покладіть цукор і посипте мускатним меленим горіхом.
Молоко – 100 грамів, вода – 200 грамів, цукор – 2 чайні ложки, чорний чай – 1 чайна ложка, мускатний горіх мелений – 0,25 чайної ложки, імбир свіжий – 0,25 чайної ложки, гвоздика – 3 штуки, кардамон – 1 щіпка.
Наріжте дрібними шматочками імбир, а мускатний горіх натріть на тертці. У каструлю налийте молоко і покладіть туди всі спеції й чайну заварку. Поставте чай на плиту і доведіть до кипіння, обов’язково помішуючи. Після того як суміш закипить, зменште вогонь і потримайте чай на повільному вогні приблизно 2-3 хвилини. Потім розлийте напій у чашки. Пийте обов’язково гарячим, інакше смак напою зіпсується.
Яблучний сік – 400 грамів, яблука – 2 штуки, краще червоні, ромашка – 1 столова ложка, м’ята – 1 столова ложка, кориця – 1 паличка, вода – 600 грамів.
Покладіть у чайник для заварювання ромашку і м’яту, додайте корицю і гвоздику. Залийте окропом і залиште на 15 хвилин. Яблука наріжте дрібними кубиками і розкладіть у склянки. Процідіть трав’яний чай, додайте яблучний сік і розмішайте. Розлийте у склянки з яблуками і одразу подавайте.
Червона смородина – 40 грамів, розмарин – 1 гілочка, м’ята – 1 чайна ложка, мед – 2 столові ложки.
Червону смородину розітріть з розмарином та м’ятою. Суміш, що вийшла, покладіть в заварювальний чайник і залийте окропом. Настоюйте чай 5 хвилин, пийте гарячим.
Чорний чай – 2 чайні ложки, апельсин – 0,5 штуки, лимон – 0,5 штуки, вода – 1 склянка, кориця – 2 палички, гвоздика – 12 штук, мед – за смаком.
Лимон та апельсин наріжте тонкими часточками. Закип’ятіть воду і окремо в чашці заваріть чай. Залиште на 10 хвилин. Процідіть і перелийте в каструльку. Додайте спеції, апельсин і лимон. Поставте каструльку на плиту і доведіть вміст до кипіння. Вимкніть і залиште під кришкою на 10 хвилин. У чашки покладіть за смаком мед і розлийте гарячий чайний глінтвейн. Перемішайте.
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Кореневі паростки – невидимий ворог урожаю сливи. Дізнайтеся, як правильно їх усунути, щоб насолоджуватися улюбленими…
Ці легендарні цукерки легко приготувати в домашніх умовах. Повірте, вони будуть набагато кращими, ніж магазинні!
В Україні готують нові правила для автомобілістів. Які зміни чекають на власників водійських посвідчень.
Комунальники попередили, що частині українців нарахують платежі за електроенергію зовсім по інших тарифах, ніж зазвичай.…