Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати ефективний засіб від глистів у собаки

Як вибрати ефективний засіб від глистів у собаки

Этот материал также доступен на русском языке
Глисти у собак є поширеною проблемою, яка потребує особливої уваги, регулярних профілактичних заходів та оперативного лікування з боку дбайливих власників. Адже паразити можуть стати серйозною загрозою для здоров'я та благополуччя вашого вихованця.

Паразити потрапляють в організм собак різними шляхами: через контакт із зараженими тваринами, з поверхні ґрунту, через воду, а також через бліх та кліщів. Вони можуть перебувати в організмі довгий час, не виявляти явних ознак, але при цьому завдавати значної шкоди здоров’ю собаки. Порушення травлення, погіршення стану вовни, алергії, анемія – це лише короткий перелік наслідків, які можуть принести глисти.

Профілактика глистів у собак

Ефективна профілактика — це завжди комплексний підхід, що включає регулярні огляди у ветеринара і вживання відповідних гігієнічних та дегельмінтизаційних заходів.

Регулярні огляди у ветеринара

Насамперед рекомендуємо звернутися до ветеринара, провести огляд собаки та визначити план профілактики відповідно до особливостей породи вашого вихованця.

План профілактики може включати прийом спеціалізованих лікарських засобів від глистів для собак: крапель, таблеток, уколів, жувальних таблеток з різними смаками. Виробників та видів препаратів від глистів досить багато. Подивитися асортимент та придбати їх для вашого улюбленця можна в інтернет-магазині Петслайк за посиланням https://petslike.net/.

Дотримання гігієни

Це, перш за все, регулярне прибирання місця проживання собаки, уникнення контакту з бродячими вуличними тваринами та чищення тварини після прогулянок.

Харчування та імунітет

  • Натуральні засоби проти глистів. Гарбуз, часник і пажитник, а також деякі рослинні олії мають антипаразитарні властивості та допомагають у боротьбі з глистами. Однак рекомендуємо спершу проконсультуватися з ветеринаром. дозування та ефективність можуть сильно змінюватись.
  • Здорове харчування. Правильне харчування у будь-якої живої істоти відіграє ключову роль у посиленні її імунітету та підтримання здоров’я. Таким чином можна природним чином додати собаці опір зараження глистами.

Методи лікування глистів у собак

Якщо у вашого собаки спостерігаються ознаки зараження глистами, рекомендуємо не затягувати, показати її ветеринару і якнайшвидше розпочати лікування.

Існує великий вибір лікарських засобів проти глистів. Ветеринар підбере оптимальний курс лікування з урахуванням виду глистів та особливості породи вашого собаки.

Критично важливо дотримуватись усіх рекомендацій: давати собаці суворо прописане дозування у вказаний час за розкладом прийому препарату.

Також варто зайнятися пошуком джерела зараження, щоб запобігти повторному зараженню глистами.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні