Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаСпоживачЯкі аналізи українцям можна здавати безкоштовно

Які аналізи українцям можна здавати безкоштовно

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви підписали декларацію з одним із лікарів: сімейним, терапевтом, педіатром – у її рамках ви можете безкоштовно обслуговуватись, у тому числі й здавати аналізи.

У програмі медичних гарантій немає окремого пакету «Аналізи». У той же час, майже в кожному пакеті* передбачено певний перелік досліджень.

Які аналізи можна здати безкоштовно?

  1. За пакетом «Початкова медична допомога» безкоштовно можна здати загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, загальний аналіз сечі, рівень глюкози в крові, загальний рівень холестерину. А також швидкі тести на вагітність, тропонін, ВІЛ, вірусні гепатити, COVID-19.
  2. Більшість аналізів покриває пакет «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах». Це і загальноклінічні, і біохімічні, і бактеріологічні, і гормональні, і імунологічні та цитологічні дослідження.

Щоб зробити аналізи безкоштовно, потрібне електронне направлення, яке випише сімейний лікар або вузький спеціаліст. Виняток – пацієнт перебуває у стаціонарі (планово або екстрено).

*Пакет медпослуг – це реєстр медпослуг та ліків у межах певного виду медичної допомоги. На сьогоднішній день таких пакетів 42.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні