Гострі страви зі спеціями допомагають зберігати стабільну вагу – вони діють як спалювачі жиру, і організм не надто активно накопичує калорії.
Крім того, вони прискорюють метаболізм (обмін речовин) і знижують небезпеку запальних процесів, позитивно впливаючи на самопочуття людини.
Крім того, при вживанні гострих страв знижується потреба в солі – цьому сприяють речовини, що містяться у перці. А надлишок солі, як відомо, одна із причин виникнення гіпертонії.
Однак незважаючи на загальний позитивний вплив гострих страв на здоров’я, все ж таки краще проконсультуватися з лікарем, бо ви можете не знати, що гостре вам протипоказано.
Пам’ятайте, що гострі страви не можна їсти людям із захворюваннями шлунка, а надмірне вживання гострої їжі може спричинити виникнення гастриту.
Протягом минулої доби на фронті російсько-української війни відбулося загалом 110 бойових зіткнень.
Вибір спеціаліста з ремонту пральних машин – важливе рішення, від якого залежить справність та довговічність…
Якщо тиск «скаче» - то підвищується, то падає, - ви повинні постійно спостерігатися у лікаря,…
Фруктові салати вперше в історії стали готувати у Стародавньому Римі та Греції.
Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик переміг…
Сьогодні неділя, 19 травня 2024 року. 140-й день року за григоріанським календарем. До закінчення лишається…