Статті

Готуємо смачно: соус для макаронів і пасти – обзаздряться навіть італійці

Соус для макаронів і пасти

Інгредієнти

Масло вершкове – 29 грамів, борошно пшеничне – 2 столові ложки, молоко – 240 мілілітрів, твердий тертий сир – 45 грамів, сіль – 1/4 чайної ложки, перець і паприка – за смаком.

Приготування

  • Вершкове масло розтопити на сковороді, додати до нього борошно і перемішати.
  • Постійно помішуючи, готувати близько 1 хвилини – суміш має стати золотистою та однорідною.
  • До отриманої суміші додати молоко і довести до кипіння.
  • Помішуючи, готувати 1-2 хвилини, щоб суміш загуснула.
  • Додати у соус натертий сир, сіль, перець, паприку і перемішати. Зняти з вогню і відразу подавати, доки соус не загуснув.

Новое на сайте

  • Новини

Сонце заспокоїлося: що чекати від магнітного поля Землі 16 грудня

Фахівці з космічної погоди оприлюднили прогноз геомагнітної активності на вівторок. Дані свідчать про спокійну ситуацію…

15/12/2025 21:30
  • Новини

Батарея не сідає: як користуватися смартфоном дуже довго без підзарядки

В умовах частих відключень електроенергії автономність смартфона критично важлива. Продовжити роботу пристрою можна без додаткових…

15/12/2025 20:30
  • Новини

Рада підтримала заміну “копійок” на “шаги”: що зміниться для гаманців українців

В Україні готуються до символічної, але масштабної грошової реформи. Верховна Рада може вже найближчим часом…

15/12/2025 19:30
  • Новини

Ліки подешевшають: на які препарати та чому МОЗ пропонує встановити знижки

Міністерство охорони здоров’я пропонує новий підхід до формування цін на лікарські засоби. Йдеться про систему…

15/12/2025 18:30
  • Новини

Мобілізацію прив’яжуть до «цифри»: коли з’явиться електронний кабінет військовозобов’язаного

Україна переходить до нового етапу мобілізаційної системи, де головну роль відіграватимуть цифрові інструменти. Уже за…

15/12/2025 17:30
  • Статті

Електронна трудова замість паперової: чи можуть українці втратити стаж – роз’яснює експерт

До завершення строку переходу від паперових трудових книжок до електронного формату залишилося близько пів року.…

15/12/2025 17:00