Статті

Готуємо смачно: соус для макаронів і пасти – обзаздряться навіть італійці

Соус для макаронів і пасти

Інгредієнти

Масло вершкове – 29 грамів, борошно пшеничне – 2 столові ложки, молоко – 240 мілілітрів, твердий тертий сир – 45 грамів, сіль – 1/4 чайної ложки, перець і паприка – за смаком.

Приготування

  • Вершкове масло розтопити на сковороді, додати до нього борошно і перемішати.
  • Постійно помішуючи, готувати близько 1 хвилини – суміш має стати золотистою та однорідною.
  • До отриманої суміші додати молоко і довести до кипіння.
  • Помішуючи, готувати 1-2 хвилини, щоб суміш загуснула.
  • Додати у соус натертий сир, сіль, перець, паприку і перемішати. Зняти з вогню і відразу подавати, доки соус не загуснув.

Новое на сайте

  • Новини

Пенсіонерів-переселенців хочуть забезпечувати новим житлом: що готує уряд

Уряд готує нову програму для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Що хочуть змінити.

15/10/2025 13:32
  • Новини

Укрпошта прийматиме листи й посилки по-новому: що зміниться

Укрпошта повідомила про нововведення, які вплинуть на надсилання та отримання поштових відправлень. Що треба знати…

15/10/2025 12:51
  • Новини

В Україні завищували тарифи на комуналку: споживачам повернуть сплачені кошти

Держпродспоживслужба виявила порушення у 93% перевірених підприємств ЖКГ і зобов’язала повернути гроші споживачам.

15/10/2025 12:18
  • Статті

Чим відрізняється фільтр для гарячої води від звичайного

Сучасні системи очищення води - невіддільна частина комфортного життя в будинку і на виробництві. Однак…

15/10/2025 12:06
  • Новини

Потрібно звернутися до Пенсійного фонду до 1 листопада, інакше виплат не буде: кого це стосується

Пенсійний фонд України нагадав про обов'язкову процедуру, яку потрібно пройти отримувачам виплат. Що треба знати.

15/10/2025 11:15
  • Новини

Заповіт, спадковий договір, дарування чи довічне утримання: який варіант найкращий для пенсіонера

Юрист пенсіонерів Вулах Михайло простою мовою пояснює, у чому полягає різниця між основними видами договорів,…

15/10/2025 10:00