П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно та економно: гарбузова запіканка з сиром – і замість вечері...

Готуємо смачно та економно: гарбузова запіканка з сиром – і замість вечері підійде, і до чаю до місця

Этот материал также доступен на русском языке
Всі страви з гарбузом – це не лише свято смаку, а ще й користь для нашого організму. Сьогодні пропонуємо рецепт смачної запіканки з гарбуза та сиру.

Гарбузова запіканка з сиром

Інгредієнти

  • гарбуз – 600 грамів,
  • сир твердий – 100 грамів,
  • яйця – 1 штука,
  • насіння гарбузове,
  • сіль,
  • перець,
  • рослинна олія та сухі італійські трави – за смаком.

Приготування

  1. Гарбуз очистити від насіння, порізати на шматки, викласти на деко шкіркою вниз і запекти до м’якості в духовці, розігрітій до 200 градусів. Час приготування залежить від сорту гарбуза та величини шматочків – від 20 до 40 хвилин.
  2. Гарбуз остудити, зрізати шкірку і розім’яти виделкою. Якщо гарбуз виявився щільним і погано розминається, то його можна натерти на тертці або пробити блендером.
  3. Тим часом сир натерти на великій тертці.
  4. У велику миску викласти гарбузове пюре, додати 3/4 частини сиру (1/4 частини сиру відкласти для рум’яної скоринки зверху), яйце, спеції та сіль. Гарбузову масу перемішати.
  5. Форми для запікання (або одну велику форму) змастити олією або вершковим маслом і викласти в них гарбузову масу.
  6. Зверху присипати сиром та насінням. Запікати запіканку в духовці, розігрітій до 180 градусів, 25-30 хвилин.

Готову запіканку прикрасити сухими італійськими травами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні