Класична аджика
Інгредієнти
«Помідори – 6 кілограмів, яблука (кислі) – 1 кілограм, морква – 1 кілограм, цибуля – 1 кілограм, болгарський перець – 1,5 кілограма, гострий перець – 5-10 штук, часник – 300 грамів, рослинна олія – 20 міліграмів, цукор – 250 грамів, сіль – 4 столові ложки, оцет 9% – 3 столові ложки.
Приготування
- Овочі почистити, нарізати на шматочки, які зручно перебити у м’ясорубці. З помідорів шкірку не знімати, вирізати тільки плодоніжку.
- Якщо ви хочете, щоб аджика була гострою, насіння з гострого перцю видаляти не потрібно.
- Всі овочі та яблука перебити у м’ясорубці.
- Отриману масу варити на 1,5 години. Після цього додати олію, цукор, сіль і варити ще 30 хвилин, перемішати.
- Часник дрібно посікти. Додати в суміш і прокип’ятити ще 15 хвилин, налити оцет і варити протягом п’яти хвилин.
- Якщо любите дуже гостре, то гострий перець можете додати наприкінці разом із часником.
Готову масу розлити у стерилізовані банки і закрутити.
Степан Миколайович, м. Вінниця»