«Я багато років тому випробувала на собі рецепт з журналу «Наука і життя». І хочу поділитися ним з читачами.
Вам знадобиться гарбуз (зараз якраз пора його збирання).
Овоч потрібно акуратно розрізати, вибрати насіння так, щоб не пошкодити м’якоть.
Потім з куска гарбуза (він має бути розміром з вашу п’яту) відрізати м’якоть з тонкою частиною твердої основи шкірки. Таким чином потрібно підготувати два шматочки м’якоті.
Прикласти їх на вимиті і насухо витерті п’яти (на обидві!). Обгорнути компрес поліетиленовим пакетом і зафіксувати бинтом. Зверху вдягнути шкарпетки.
Цей компрес потрібно робити на ніч. Мені за чотири такі процедури стало легше. Але для закріплення ефекту я ще три рази робила компреси.
До речі, насіння гарбуза не викидайте, воно не тільки смачне, але й має цілющі властивості.
Також хочу дати пораду тим, хто страждає від печії, – їжте сиру моркву, допомагає, перевірено на собі.
Лідія Дмитрівна, м. Рівне»