Швидко і без особливих турбот отримати гарну випічку можна, використовуючи деякі секрети кулінарів.
Ідеальна випічка без клопоту
Вершкове масло, маргарин і жир: що вибрати для тіста
Вершкове масло потрібно додавати у пісочне або дріжджове здобне тісто. Також у пісочне тісто дуже добре йде топлений жир (смалець). А ось для листкового тіста згодиться м’який маргарин.
Чим заменіти дріжджі
Якщо розмішати соду у воді і зробити содову воду, а потім додати її у тісто на самому початку замісу, то вона може замінити дріжджі. Тісто з содовою водою буде легким і привабливим на вигляд.
Як розкатати липке тісто
Якщо за рецептом потрібне м’яке і липке тісто, його легше розкачати, якщо накрити зверху пергаментним папером. Або замість качалки скористатися пляшкою з холодною водою.
Якщо готуєте з дріжджового тіста…
Тісто краще пропечеться, якщо з обох боків залишити трохи вільного місця, щоб йому було місце, куди рости. Краї випічки не слід змащувати яйцем, вони склеяться і не дозволять тісту підніматися.